Hebban vandaag

Nieuws /

Lars Kepler licht tipje van de sluier op over nieuwe thriller

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
Vandaag lichtte het Zweedse schrijversduo Lars Kepler een tipje van de sluier op over hun nieuwe thriller 'Playground' door middel van een exclusief bericht op hun Facebookpagina. Met ook goed nieuws voor de fans van hun personage Joona Linna.

De fans hoeven niet bang te zijn dat zij voorgoed afscheid hebben genomen van Joona Linna, maar beide schrijvers werden zo gedreven door de inspiratie voor hun nieuwe thriller dat zij het verhaal een kans wilden geven. Ze geven toe dat het een volledig ander verhaal zal zijn dan de fans van hen gewend zijn, maar de Kepler-stijl (korte hoofdstukken en de nodige actiescènes) zal zeker terug te vinden zijn. Het verhaal gaat deze keer alleen niet over de politie.

Voor het duo, bestaande uit Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho, was het verhaal van de vader van Alexander het startpunt voor hun manuscript. Na een bypassoperatie ging het mis toen hij moest ontwaken uit zijn narcose. Hij kreeg een hartaanval met als gevolg dat zijn hart enkele minuten volledig stilstond. Eenmaal bij bewustzijn leek hij veranderd. De vader van Alexander vertelde dat hij een bezoek had gebracht aan een volledig andere wereld waar hij tegen de Japanse marine had gevochten. Tot in de meest precieze details kon hij de boten beschrijven en de dingen die hij had meegemaakt. Realiteit en de schijnwereld gingen voor hem door elkaar lopen.

Het verhaal is verwerkt in de pyschologische thriller Playground waar de lezer kennismaakt met Jasmine Pascal-Anderson. Ze is luitenant en raakt ernstig gewond bij een geheime NAVO missie in het noorden van Kosovo. Haar hart staat enkele minuten stil en wanneer ze wakker wordt in het ziekenhuis is ze ervan overtuigd dat ze heeft gezien wat er haar aan de andere kant staat te wachten. Jasmine maakte kennis met een zeer geweldadige wereld, die gevaarlijker is dan de situaties die ze tot toe nu in haar leven heeft meegemaakt. Wat als Jasmine gelijk heeft?

Ondertussen werken de schrijvers aan een vervolg met Joona Linna in de hoofdrol, dat in 2016 wordt verwacht.

Playground zal op 26 oktober verschijnen in Zweden en op 09 november in een Nederlandse vertaling. Het duo zal Nederland ook bezoeken en is onder andere te zien op het Lezersfeest dat plaatsvindt op 14 november in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Lars Kepler licht tipje van de sluier op over nieuwe thriller

 

Gerelateerd

Over

Lars Kepler

Lars Kepler

Achter het pseudoniem Lars Kepler schuilt het Zweedse schrijversechtpaar Alexand...

Gesponsorde boeken