Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

‘Later als ik dood ben’ wint Hebban Award 2017 voor Beste Thriller

door Hebban Crew 4 reacties
Tijdens een live uitzending van het radioprogramma Tijd voor MAX werd de winnaar van de Hebban Award in de categorie Beste Thriller bekendgemaakt. ‘Later als ik dood ben’ van Ilse Ruijters kreeg de meeste stemmen in de Beste Boeken van het Jaar-verkiezing in deze categorie en wint daarmee de publieksprijs 2017.


Later als ik dood ben

Na het winnen van de Hebban Thriller Debuutprijs met De onderkant van sneeuw, lag de lat voor het schrijven van haar tweede thriller hoog voor Ilse Ruijters. In een interview met Hebban, sprak ze openlijk over dit proces: ‘Ik heb lang gedacht dat als je eerder een boek hebt geschreven, je weet hoe het moet als je aan de tweede begint. Het verhaal voor mijn tweede thriller is eruit gekomen, ik begin nu aan mijn derde boek, maar ik weet het nog steeds niet. Misschien is het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens dit schrijfproces, dat ik het nooit precies zal leren.’   

In Later als ik dood ben neemt Ruijters de lezer mee naar de wereld van een TBS kliniek, een gesloten maatschappij waarin er sprake is van strikte regels. Hoofdpersoon Elin bevindt zich echter in grijs gebied, een keuze met fatale gevolgen. Ook met haar tweede thriller lukt het Ruijters om positieve aandacht te genereren, zo kwam het boek op de shortlist van de Gouden Strop 2017 terecht en kreeg het boek een vijf sterren recensie van Hebban recensent Koen Chevalier die oordeelt: 'klein van opzet, groots qua uitwerking en thematiek'.

Later als ik dood ben van Ilse Ruijters is verschenen bij The House of Books.

De top 10

Er waren 31 boeken in de race voor de Hebban Award voor Beste Thriller. Dit is de top 10 in de categorie Beste Thriller:

  1. Later als ik dood ben van Ilse Ruijters
  2. Eindspel van Isa Maron
  3. Het dossier van Anya Niewierra
  4. Het Pauluslabyrint van Jeroen Windmeijer
  5. Klikspaan van M.J. Arlidge
  6. Ragdoll van Daniel Cole
  7. Achter gesloten deuren van B.A. Paris
  8. Zonder jou van Chantal en Priscilla van Gastel
  9. Goede dochter van Karin Slaughter
  10. Het pakket van Sebastian Fitzek

 

De runners-up in de categorie Beste Thriller vind je hier

Bekendmaking

De winnaars van de Hebban Awards 2017 werden op donderdag 26 oktober bekendgemaakt tijdens een speciale boekenuitzending van het populaire programma Tijd voor MAX Radio. Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen schoof tussen 18 en 20 uur aan bij presentatrice Elles de Bruin. Tijdens de uitzending werden de winnaars in de verschillende categorieën van de publieksprijs bekendgemaakt, werd er uitgebreid aandacht besteed aan de Hebban Debuutprijs (juryprijs) en kwamen de winnaars van de Hebban Awards aan het woord.   

Bekijk hier alle winnaars van de Hebban Awards 2017 (na 20.00 uur)Over de auteur

Hebban Crew

2524 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: ‘Later als ik dood ben’ wint Hebban Award 2017 voor Beste Thriller

 

Gerelateerd

Over

Ilse Ruijters

Ilse Ruijters

Ilse Ruijters (1979) schrijft psychologische thrillers. Haar debuut, De onderkan...