Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Leeds mikt op recordaantal Sherlocks

De Britse stad Leeds hoopt eind deze maand vele honderden mensen te verwelkomen die zich hebben uitgedost als de wereldberoemde speurder Sherlock Holmes. Want dan krijgt deze stad aan de Aire in Yorkshire namelijk een plekje in het Guinness Book of Records. Aanmeldingen uit de hele wereld stromen inmiddels binnen.

De Sherlock-koorts heeft toegeslagen in het graafschap Yorkshire. De campagne om zo veel mogelijk 'Mensen Verkleed als Sherlock Holmes' naar Leeds te krijgen, heeft de status 'viral' reeds bereikt. Dat het voor het goede doel is zal er zeker toe aan hebben bijgedragen. Met het evenement willen de organisatoren zo veel mogelijk geld binnenkrijgen voor een hersenonderzoekcentrum in het ziekenhuis van Leeds.

De recordpoging op 31 augustus belooft de grootste Sherlock-party ooit te worden. Vanaf 12 uur 's middags zijn de poorten van het landgoed Temple Newsam geopend voor de imitatiespeurders. De entree bedraagt vijftien pond (ongeveer € 17,50), maar daar krijgt de donateur wel een goodiebag met de befaamde Deerstalker-pet (met voor- en achterklep), een pijp en vergrootglas voor. Voor de niet-Sherlockkenner: dat zijn de belangrijkste attributen van deze creatie van de Britse schrijver Arthur Conan Doyle. Het minimum aantal mensen om het Guinness World Record te breken is 250.  

Naast de recordpoging zijn optredens van artiesten. Er is muziek, dans en comedy. Er zijn performances en rondritten een circus en een theater. Volgens Clair Challenor-Chadwick van het hersenonderzoekcentrum is Sherlock Holmes de perfecte figuur om aandacht te vragen voor het centrum. ''Hij is immers de meest pientere detective aller tijden. Hij maakt ons bewust van het belang van het onderzoek op dit terrein en onze inspanningen om patiënten met dementie, epilepsie, parkinson en MS te helpen.''

Het evenement heeft wereldwijd de aandacht getrokken. Er zijn donaties gedaan vanuit Chili, Frankrijk, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Mexico. Er zijn 'sherlockselfies' gemaakt vanaf de Chinese muur en vanaf stranden in Australië. Ga voor meer informatie naar www.sherlockworldrecord.comOver de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Leeds mikt op recordaantal Sherlocks

 

Gerelateerd

Over

Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle (1859 - 1930) was een Britse arts, vermaard geworden met ...