Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lees deze boeken bij het Kinderboekenweekthema 'Bij mij thuis'

door Hebban Crew 2 reacties
Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. In 2023 is dat 'Bij mij thuis'. Voor de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober zijn er speciale thematitels uitgekozen die te maken hebben met het thema en veel op scholen, in de bibliotheek en de boekhandel voorbij zullen komen. Maar ook verschijnen er deze 10 dagen splinternieuwe boeken, van auteurs die zich geïnspireerd voelden door het thema. Ben jij al door de thematitels heen gelezen? Ga dan verder met deze boekentips!

De sterren onder onze voeten

David Barclay Moore, vertaald door Michiel Nijenhuis

De twaalfjarige Lolly woont in de New Yorkse buurt Harlem, een wijk waar geweld tussen bendes aan de orde van de dag is. Ook Lolly's grote broer is hierbij betrokken. Als hij om het leven komt bij een schietpartij, stort Lolly's leven in elkaar. Enige tijd later krijgt hij twee enorme zakken Lego cadeau en begint hij te bouwen aan een gigantische fantasiestad. Het blijkt een geweldige manier om te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Want het zal niet lang duren voordat Lolly zelf voor de keuze komt te staan: sluit hij zich net als zijn broer aan bij een bende, of lukt het hem om op het rechte pad te blijven?

Hiernaast, bij ons thuis

Do van Ranst

De mama van Pipa heeft een B&B vlak bij een groot ziekenhuis. Wanneer de familie Duinslager er verblijft omdat hun zoon Paul ernstig ziek is, raakt Pipa in de ban van hun dochter Felien. Waarom zegt ze amper een woord over haar broer? Waarom beweert ze dat haar ouders niet echt haar ouders zijn? Hoe meer Felien zwijgt, hoe meer Pipa praat. Over haar papa die altijd ver weg is met zijn jazzband. Over mama en haar verdriet. Het geheime hok. Het teveel aan leugens. Dan bedenkt Pipa een plan om leugens te doen verdwijnen. Maar dat plan betekent ook dat ze een geheim zal moeten prijsgeven.

Ook getipt

Vandaag komen we niet meer thuis

Enne Koens, geïllustreerd door Maartje Kuiper

De tienjarige Imre wordt halsoverkop door zijn vader meegenomen naar zijn land van herkomst, waar nog niet lang geleden een burgeroorlog woedde. Daar gaan ze in het afgelegen huis van zijn overleden grootouders wonen. Het huis is enorm vervallen en 's nachts wordt Imre vaak wakker van geschreeuw vanuit de bergen. Op zijn nieuwe school kent hij de regels niet en doet hij alles verkeerd. Imre verlangt maar één ding: terug naar huis gaan, terug naar zijn beste vriend. Dan doet hij een schokkende ontdekking. Is er nog wel een weg terug?

Over een zombiefilm en gelukkige getallen

Jaco Jacobs, vertaald door Tjalling Bos

Sinds zijn vader is overleden, is Martins leven totaal anders. Zijn moeder komt nooit meer buiten, zijn zus is juist altijd weg en hijzelf houdt zich alleen nog maar bezig met kippen en getallen. Als de hond van de nieuwe buren zijn prijswinnende kip Hendrika doodbijt, klopt Martin daar kwaad aan. Maar als hij ontdekt dat zijn nieuwe buurjongen kanker heeft en bijna al zijn tijd in bed moet doorbrengen, besluit hij de zieke Drikus te helpen zijn grootste wens te laten uitkomen: het maken van een eigen zombiefilm. Dat is het begin van een avontuur waarbij ze het mooiste meisje van de school strikken om mee te helpen én per ongeluk in het vaarwater van een criminele bende raken.

Ook getipt

Kinderboekenweek

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis'. Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie, dat je cadeau krijgt van de boekhandel bij besteding van € 13,50 aan kinderboeken. Yvonne Jagtenberg maakt dit jaar het Prentenboek, genaamd Mijn huis is jouw huis. Het Prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek voor slechts € 8,25 verkrijgbaar. De Kinderboekenweek vieren we van 4 tot en met 15 oktober.

Meer Kinderboekenweek Naar de thematitelsOver de auteur

Hebban Crew

2487 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees deze boeken bij het Kinderboekenweekthema 'Bij mij thuis'