Hebban vandaag

Listmania /

Lees een boek met een element in de titel: aarde, lucht & vuur

door Hebban Crew 4 reacties
Nog maar een paar maanden en 2020 is ten einde. Hier en daar worden al wat Hebban Reading Challenges gehaald; een mooi moment om nog even een sprint te maken met het afvinken van de Challenge categorieën. Nu het herfst is geworden hebben we weer meer oog voor de altijd veranderende natuur om ons heen, een perfect moment voor categorie negen: 'Lees een boek met een van de elementen in de titel'.

In maart, tijdens Wereld Water Dag, hebben we al voor een van de vier elementen boekentips gegeven die je voor je Hebban Reading Challenge kunt afvinken. Maar hoe staat het met lucht, vuur en aarde? Als je deze drie nog niet hebt weten te scoren voor je checklist-verzameling, is dit het moment.

Naar de Hebban Reading Challenge checklist Ook meedoen met de Hebban Reading Challenge?

Vuur

Een heerlijk knapperend haardvuur, sfeervolle kaarsjes overal – zo kom je wel in de stemming voor een vurig boek. Het is niet voor niets een van de oudste uitvindingen van de mens. Het is een element waar we een voorzichtige relatie mee hebben, want er zit natuurlijk ook gevaar aan. Door een boek op te pakken met 'vuur' in de titel ben je er zo veilig mogelijk mee bezig.

Lucht

Als we aan lucht denken, denken we natuurlijk allereerst aan zuurstof. Maar het element is veel meer dan alleen de lucht in je longen. Het is dat fijne lentebriesje of die stevige herfstwind, de stralend blauwe lucht of een veelkleurige zonsondergang. Van de lucht om je heen kun je altijd genieten. Vooral met een boek in je hand.

Aarde

We houden zoveel van dit element dat we onze planeet ernaar vernoemd hebben. We zijn ons er meestal niet van bewust dat aarde de vaste grond onder onze voeten biedt waaraan we gewend zijn, behalve als we op blote voeten lopen, aan het tuinieren zijn, er heerlijk in graven of door de modderige plassen stampen tijdens een boswandeling. De aarde is buiten, en laat dat nu net ook een fijne plek zijn om een boek te lezen.
Over de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een boek met een element in de titel: aarde, lucht & vuur

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken