Hebban vandaag

Listmania /

Lees een boek met plaatjes voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 45 reacties
Dat is valsspelen, zul je zeggen. Dat is de kantjes ervanaf lopen, mag je denken. En tóch dagen we je uit voor de Hebban Reading Challenge checklist een boek met plaatjes te lezen. Ontdek eens de onderschatte vorm van de graphic novel of sluip in de boekwinkel de kinderboekenhoek in en speur tussen de prentenboeken naar een mooi verhaal. Genieten van 0 tot 100 jaar.

Een graphic novel

Graphic novels worden steeds populairder. Naast origineel werk van illustratoren gaan ze ook steeds vaker de uitdaging aan om klassiekers te verstrippen. Denk bijvoorbeeld aan Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood, de verhalen van Agatha Christie en Animal Farm van George Orwell. Pak voor deze challenge eens een van deze graphic novels en dompel jezelf onder in een bijzondere manier van lezen.

Een prentenboek

Pak voor deze Hebban Reading Challenge eens een prentenboek op, om voor te lezen of heerlijk voor jezelf. Er zijn heel wat prentenboeken te ontdekken die ook volwassenen veel plezier brengen. Het is niet voor niets dat De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy al wekenlang in de top 5 van de Bestseller 60 staat.

Een informatief boek

Wanneer je een informatief boek oppakt kan het gebruik van illustraties heel verhelderend zijn. En om ervoor te zorgen dat je een fijnste leeservaring hebt, zijn dat natuurlijk de meest oogstrelende beelden. Pak bijvoorbeeld eens een boek op vol infographics of landkaarten, lees meer over de flora en fauna van deze wereld of pak de graphic novel van Yuval Noah Harari's Sapiens.

Een fotoboek

Fotoboeken worden ook wel koffietafelboeken genoemd: ze zijn bedoeld om open neer te leggen en dagelijks even door te bladeren, zodat je er zoveel mogelijk van kunt genieten. Dit zijn de boeken die je per pagina in je opneemt. Fotoboeken zijn er van allerlei verschillende onderwerpen, zodat je altijd iets kunt vinden naar je eigen smaak.

Welk boek met plaatjes ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een boek met plaatjes voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken