Hebban vandaag

Listmania /

Lees een boek uit het noorden voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 27 reacties
Het mag dan wel 'oost, west, thuis best' zijn, soms is noord de richting die je aantrekt. Door een spannende Scandinavische thriller bijvoorbeeld, of een non-fictieboek over noordelijke contreien. Pak een boek op uit het noorden en streep meteen de gelijknamige checklist categorie af voor je Hebban Reading Challenge.

Een thriller uit het hoge noorden

Er wordt wat afgemoord in Scandinavië, als we al die spannende thrillers mogen geloven. Kleine gemeenschappen omgeven door sneeuw, of juist in een drukke stad vol valkuilen als Kopenhagen. Met een thriller uit het hoge noorden kun je deze categorie moeiteloos afvinken.

Een noordelijke non-fictie

Het noorden heeft ons altijd al gefascineerd als het gaat om reizen. Ook op de noordelijke zeeën en bergen en in afgelegen gebieden valt heel wat te beleven. Leg bijvoorbeeld ook eens een bolwerk bloot, of leer goed leven aan de hand van noordelijke wijsheden.

Een boek met 'noord' in de titel

Het noorden fascineert ons, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Er zijn dan ook genoeg boeken te vinden die 'noord' in de titel hebben. Het noorden is ons ijkpunt, als we ons daarop richten zitten we op het goede pad. Hoewel dat wellicht niet geldt voor álle personages in onderstaande boeken.

Een boek over het Nederlandse noorden

Ook binnen onze landsgrenzen hebben we een flink noordelijk gebied waarover we kunnen praten en lezen. Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, de bovenkant van Noord-Holland... er valt meer dan genoeg te kiezen als je het liever bij Nederland houdt voor deze checklistcategorie.

Welk boek uit het noorden ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een boek uit het noorden voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken