Hebban vandaag

Listmania /

Lees een boek uit het verleden voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 15 reacties
Soms wil je ontsnappen uit het heden en voelt ook de toekomst niet helemaal juist. In zo'n geval duik je het verleden in, en laat dat nu net een categorie zijn in de Hebban Reading Challenge checklist. Kies bijvoorbeeld voor een boek dat zich afspeelt in een (ver) verleden, een boek dat heel oud is of dat al jaren ongelezen in je kast staat.

Een boek dat zich afspeelt in het verre verleden

Duik in het verleden en laat jezelf terug transporteren naar tijden die ons vreemd zijn, zoals die van de eerste mensen, de oude Grieken, de gladiators in Rome of zelfs de middeleeuwen, waarin er zoveel kennis verloren ging en gifmengers op het toppunt van hun macht waren.

Een boek dat zich afspeelt in het nabije verleden

Blijf je liever iets dichter bij huis? Gelukkig is er meer dan genoeg verleden om aan ieders wensen te voldoen. Nog niet zo lang geleden zwierden hertogen rond op dansvloeren, werden er twee Wereldoorlogen uitgevochten en was er even rust in het Interbellum. Het mag zelfs nog wel iets dichterbij komen dan dat.

Een boek met 'verleden' in de titel

Kun je er niet uitkomen welk boek je wilt lezen? Maak het jezelf dan gemakkelijk en neem een boek ter hand met het woord 'verleden' in de titel. Daarvan zijn er genoeg, van literatuur tot thrillers en van feelgood tot non-fictie. Misschien lees je wel iets dat je normaal gesproken niet zo snel op zou pakken.

Een boek met een niet-bestaand verleden

Het verleden hoeft niet altijd beschreven te worden zoals wij het kennen. In boeken kun je het ultieme 'what if'-spel spelen. Wat als er iets anders was gebeurd, hoe zouden het heden en de toekomst er dan uitzien? Door iets kleins te wijzigen, kun je de hele wereld veranderen.

Welk boek uit het verleden ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een boek uit het verleden voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken