Hebban vandaag

Listmania /

Lees een boek uit het zuiden voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 4 reacties
Ja, het begint nu écht koud te worden. Net als vogels kijken we verlangend naar het zuiden, waar je een stuk makkelijker opwarmt dan hier. Toch die verwarming maar aan en er een boek bij pakken over warme oorden. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende zuidens, van landen tot continenten. Rij een paar straten naar het zuiden voor die leuke boekhandel of neem iets met 'zuiden' in de titel.

Boeken die zich zuidelijk afspelen

Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Zuid-Nederland – het is dankzij onze ligging op de wereldbol niet heel moeilijk om een boek te vinden dat zich ten zuiden van Nederland afspeelt, en als het land of continent dan ook nog eens 'Zuid' in de naam heeft zitten... deze Hebban Reading Challenge categorie wordt echt een makkie. Misschien heb je zelfs op dit moment wel een boek in handen dat zich ten zuiden van ons afspeelt!

Boeken uit Zuid-Korea

Hand omhoog als je net zo geobsedeerd bent door de Netflix-serie Squid Game als de rest van de wereld! Goede series over moorddadige kinderspelletjes zijn echter niet het enige dat de Zuid-Koreanen ons te bieden hebben. Hoewel de uitgeefwereld sterk naar een westerse representatie neigt, is er ook een aantal Zuid-Koreaanse schrijvers waar je niet omheen kunt. Deze titels hebben een mooie vertaling naar het Nederlands gekregen.

Sinterklaasboeken

De Sint is alweer bijna in het land, nog maar een paar weken wachten. Deze goedheiligman komt volgens eeuwenoude overlevering uit het zuidelijker gelegen Spanje (eigenlijk Turkije, maar ook dat ligt ten zuiden van ons) en is dus perfect voor deze Hebban Reading Challenge categorie. Trek de mooiste Sinterklaasboeken maar uit de kast, wij beginnen lekker vroeg met genieten.

Boeken met recepten uit het zuiden

Ben je meer van het doen en wil je inspiratie opdoen voor de Kookboekenweek die van 5 tot en met 14 november wordt gevierd? Jij hebt natuurlijk die mooie winactie op het oog, waarbij je de Gouden Kookboek-shortlist kunt winnen door een kookboekrecensie te plaatsen. Hieronder vind je een paar voorbeelden van de lekkerste inspiratie die het zuiden te bieden heeft.

Winactie

Om je te blijven inspireren voor je Hebban Reading Challenge verloten we een van de boeken uit deze listmania! In de bijbehorende winactie maak je kans op een 'Tante Poldi'-set met daarin Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen (vertaler: Jaap Robben) en Tante Poldi en de hemelse vruchten (vertaler: Pieter Janssens) van Mario Giordano. Om mee te doen heb je je natuurlijk aangemeld voor de Hebban Reading Challenge 2021 (dat kan hier).

Naar de winactie

Welk boek uit het zuiden ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2211 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een boek uit het zuiden voor de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken