Hebban vandaag

Listmania /

Lees een boek van een ander voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 10 reacties
Sta je weleens voor je boekenkast en denk je bij jezelf, 'ik heb niks te lezen', terwijl je planken vol ongelezen boeken staan? Dat is zeker geen onbekend fenomeen. Een goede remedie daartegen is het lezen van een boek van iemand anders. En daarmee streep je meteen weer een Hebban Reading Challenge checklist categorie weg!

Een Lees Eens Wat Anders-boek

April is Lees een wat anders-maand; stap buiten je comfortzone en pak een boek op dat je normaal gesproken links zou laten liggen. In een bepaald genre, of van een auteur die je om de een of andere reden niet zo aanspreekt. De Hebban Crew geeft het goede voorbeeld en werpt zich op als Team Captains, maar natuurlijk kun je ook je eigen LEWA-boek kiezen.

Een boek over de 'ander'

Een boek is het middel bij uitstek om te lezen over de 'ander', en te kijken met de blik van een vreemde. Verhalen over migratie en boeken van niet-westerse auteurs vinden momenteel gretig aftrek, waardoor het een fluitje van een cent wordt om deze categorie af te vinken.

Een boek met 'ander' in de titel

Je vindt de ander ook makkelijk genoeg in boektitels. Al was het alleen maar omdat je verhalenbundels kunt lezen zoals De laatste dag van de koning en andere verhalen. Maar zelfs als je het jezelf iets moeilijker zou willen maken, komen er nog meer dan genoeg mooie boeken naar boven om jezelf mee te verrassen. Van thrillers tot non-fictie en feelgood tot literatuur.

Een boek uit de bibliotheek, minibieb of van vrienden

Lezen doe je niet alleen. Als boekliefhebbers verzamelen we andere mensen om ons heen die ook van boeken houden, en met een beetje geluk lezen zij in dezelfde genres als jij. Zo kun je altijd boeken uitwisselen met elkaar! Maar natuurlijk kun je ook je boeken bij de bibliotheek halen, of heb je een minibieb in de buurt waar je heerlijke vondsten doet. Hieronder vind je de boeken die het meest zijn uitgeleend in 2020 (bekijk hier de hele top 100).

Welk boek van (of over) een ander ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een boek van een ander voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken