Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lees een eerste boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

door Hebban Crew 66 reacties
Lees dit jaar meer én leuker met de Hebban Reading Challenge. Proef van nieuwe genres, probeer onbekende auteurs en ontdek boeken uit andere landen. We dagen je uit met 52 verrassende checklistcategorieën boordevol inspiratie. Wekelijks lichten we een van de categorieën uit en geven je tips in alle genres, van prompt af te vinken tot bijzondere interpretaties. Zo zit je nooit om een boek verlegen.

De Hebban Reading Challenge

Wil jij meer uit je Hebban Reading Challenge halen dan alleen het instellen van een leesdoel? De checklist van 2024 zit vol categorieën die op meerdere manieren te interpreteren zijn, zodat je van deze extra uitdaging precies kunt maken wat jij nodig hebt om dit jaar leuker en meer te lezen. Of je nu kiest voor inspiratie waar het nodig is of probeert alle 52 categorieën af te vinken. Of misschien geef jij er juist geheel je eigen draai aan, bijvoorbeeld door boeken te lezen waarmee je minimaal vier categorieën per keer afvinkt. Op Hebban zit je altijd goed.

Doe mee met de Challenge

Lees een eerste boek

Hou jij ook zo van een nieuw begin? Alle kansen die nog open liggen zijn onweerstaanbaar, als de knisperende pagina's van een nooit eerder opengeslagen boek. Daar kun je volledig aan toegeven met de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Lees een eerste boek'. Zo kun je een debuut lezen, het allereerste boek van een auteur. Maar ook kun je een nieuw genre ontdekken, of voor het eerst een boek oppakken van een auteur die je altijd hebt willen lezen, maar waar je nooit eerder aan toekwam. En wat denk je van het herlezen van het eerste boek dat jou je liefde voor lezen gaf? Of het eerste boek dat je je kinderen hebt voorgelezen? Of het eerste boek over een onderwerp waar je nog niets over wist? Of een eerste deel van een serie?

Let op: de checklist is alleen zichtbaar als je ingelogd bent en meedoet aan de Hebban Reading Challenge 2024.

Challenge boekentip van de week

Zoals onder water

Sara Nović, vertaald door Lucie Schaap

De leerlingen van de dovenschool River Valley willen een normaal leven leiden, met eerste liefdes, tentamens, en ouders die ze zo min mogelijk vertellen wat ze moeten doen. Deze roman zit boordevol eerste keren. Charlie is een opstandige leerling die van een reguliere school komt en nu voor het eerst anderen ontmoet die ook doof zijn. Austins leven wordt op zijn kop gezet door de geboorte van een zusje dat wel kan horen. Schoolhoofd February, zelf een horend kind van dove ouders, vecht voor het voortbestaan van de school zowel als haar huwelijk, maar het lijkt onmogelijk om allebei te redden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze te maken met de vermissing van drie van haar leerlingen – waarschijnlijk de allereerste keer dat haar dát overkomt.

Duik in verschillende genres

Thriller
(17)
In dit debuut krijgt boekverkoper Cassie Andrews een magisch boek in handen, waarmee elke deur verandert in iedere deur.
Kinderboek
(0)
De nieuwe vriendin van eenhoorn Juniper wil koningin worden, dus doet hij zijn uiterste best om Koning Juniper de Eerste te worden.
Feelgood
(26)
Deze eerste samenwerking van Colleen Hoover en Tarryn Fisher gaat over een stel dat op een dag wakker wordt en al hun eerste keren vergeten is.
Non-fictie
(1)
Het unieke bezoek van walrus Wally heeft grote indruk achtergelaten, dus reist Irwan Droog in zijn voetsporen op zoek naar antwoorden.

Ga voor een creatieve invulling

Heb jij wel genoeg eerste keren beleefd en hoeft het voor jou niet zo nodig, of heb je gewoon echt geen tijd of zin om aan een gloednieuwe serie te beginnen? Geef in dat geval deze categorie een leuke draai en kies voor iets dat éérst een boek was, voordat het wat anders werd. Zo ligt er ineens een hele nieuwe wereld voor je open. Dat boek is de eerste verschijning van iets dat later door vele anderen is opgepakt, bewerkt en doorgegeven aan een nieuw publiek. Zoals De kleur paars van Alice Walker. De roman verscheen voor het eerst in 1982 en kreeg er een Pulitzer Prijs voor Fictie voor. Daarna werd er een film van gemaakt, verscheen er een musical en werd het bewerkt tot een radioserie voor de BBC. De nieuwste verfilming van deze klassieker, gebaseerd op de musical, is vanaf 25 januari te zien in de Nederlandse bioscopen. Ho! Wacht! Eérst – alleréérst – lees je het boek.

Heb je zelf nog een goede creatieve tip? Deel hem onder dit artikel!

Inspiratielijst

In 2024 heeft elke Hebban Reading Challenge checklistcategorie een inspiratielijst gekregen. Daarop staan acht boeken om alvast mee te beginnen, waarna jullie als lezerscommunity aan zet zijn. Tip jouw favorieten, nieuwe ontdekkingen en boeken waarmee het echt niet mis kan gaan. Jouw creativiteit inspireert daarmee iedereen die op zoek is naar mooie boekentips om de checklist mee af te vinken. Per uitgelicht artikel ga je via onderstaande knop direct naar de bijbehorende inspiratielijst, of bekijk het overzicht van alle lijsten.

Bekijk boekentips voor een eerste boekOver de auteur

Hebban Crew

2523 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een eerste boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

 

Gerelateerd