Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Lees een fragment uit 'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono

door Hebban Crew
Simone Atangana Bekono wint de Hebban Debuutprijs 2021. Haar roman 'Confrontaties' gaat over het zestienjarige meisje Salomé Atabong, dat vastzit in een jeugddetentiecentrum na een ernstige mishandeling. Ze probeert het hoofd koel te houden en droomt van het onmogelijke: gezien worden door de buitenwereld voor wie ze werkelijk is. Op Hebban lees je een sneak preview van het boek.

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ. Ze werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab en voor CELA, een ontwikkeltraject voor schrijvers en vertalers in zes Europese landen. Met haar werk heeft ze al heel wat prijzen mogen ontvangen. Haar dichtbundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren werd bekroond met de Poëziedebuutprijs Aan Zee en ze ontving het Charlotte Köhler Stipendium voor haar poëzie. Naast het winnen van de Hebban Debuutprijs 2021 voor haar roman Confrontaties is Atangana Bekono ook genomineerd voor de Bronzen Uil, de Libris Literatuur Prijs en Het Beste Boek voor Jongeren.

Confrontaties

De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een zomermiddag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Over een maand mag ze naar huis, maar daar wacht alleen een gezin dat al lang geleden uit elkaar gevallen is. En die jongens. Zullen zij wraak nemen?

Confrontaties is een adembenemende roman over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde.

'[Salomé] is een intelligente dame zonder uiterlijk vertoon, maar bij wie het vanbinnen kolkt van de gedachten en emoties.' – Juryrapport van de Hebban Debuutprijs 2021

Over de auteur

In onderstaande video's toont de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2021 haar schrijfstijl. Zo leest ze in de eerste tijdens het 50th Poetry International Festival Rotterdam haar gedicht 'III' voor uit Hoe de eerste vonken zichtbaar waren, en geeft ze in de tweede een schrijfles over experimenteren met stijl.

Leesfragment

Ben je inmiddels zeer benieuwd geworden naar het winnende boek van de Hebban Debuutprijs 2021? Hieronder lees je alvast de eerste pagina's van Confrontaties, uitgegeven door Lebowski Publishers.

Lees een sneak previewOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een fragment uit 'Confrontaties' van Simone Atangana Bekono

 

Gerelateerd

Over

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan Creative Writing ArtEZ me...