Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Lees een fragment uit 'Genadeschot' van Gouden Strop winnaar Felix Weber

Onder het pseudoniem Felix Weber bracht Gauke Andriesse zijn thriller 'Tot stof' uit, waarin de nasleep van de Tweede Wereldoorlog merkbaar is. Op Hebban lees je een fragment uit zijn tweede thriller 'Genadeschot', over het leven van gevluchte nazi's in Zuid-Amerika.

Gedreven door een zucht naar avontuur meldt Eden Lumas zich bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog aan als vrijwilliger bij de Waffen-SS. Hij trekt met het Duitse leger op naar Rusland, om daar aan het Oostfront te ontdekken dat hij terecht is gekomen in een meedogenloze vernietigingsoorlog. Als hij betrokken wordt bij de uitroeiing van de Joden raakt hij in gewetensnood. In zijn poging een Joodse vrouw en haar baby te redden, wordt hij ontdekt, terechtgesteld en voor dood achtergelaten. Hij bezwijkt echter niet aan zijn verwondingen en vanaf dat moment staat zijn leven in het teken van de jacht op Julius Liedtke, de SS’er die verantwoordelijk was voor Lumas’ executie. Nadat hij talloze ontberingen heeft doorstaan komt hij aan in Berlijn, maar daar loopt het spoor dood.

Na de oorlog weet Lumas te ontsnappen naar Zuid-Amerika, waar het Argentinië van Juan en Eva Perón vele gevluchte nazi’s een veilig onderkomen biedt. Als hij de invalide Sophie Denrée ontmoet, hoopt hij met haar een nieuw leven op te bouwen. Maar al snel wordt hij ingehaald door zijn verleden en raakt hij betrokken bij de strijd op leven en dood tussen gevluchte nazi’s en overlevende Joodse wrekers.

 

Fragment lezen uit Genadeschot? Op Hebban lees je nu een hoofdstuk:

Naar de Sneak Preview

Genadeschot is verschenen bij uitgeverij Boekerij. Meer lezen over Felix Weber? Lees dan het interview op Hebban en de berichtgeving over de Gouden Strop in 2017. | Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

 Over de auteur

Hebban Crew

2528 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een fragment uit 'Genadeschot' van Gouden Strop winnaar Felix Weber

 

Gerelateerd

Over

Felix Weber

Felix Weber

Felix Weber is het pseudoniem van een bekroonde auteur.