Hebban vandaag

Listmania /

Lees een geschubd boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 20 reacties
Zelf hebben we ze niet, maar toch vinden we ze machtig interessant: schubben! Als je goed om je heen kijkt, zie je in boeken, films en afbeeldingen overal odes aan vissen, slangen, draken, dinosaurussen, zeemeerminnen, aliens en al wat nog meer geschubd is. Een categorie 'Lees een geschubd boek' kon dan ook niet ontbreken in de Hebban Reading Challenge checklist.

Een boek over dinosaurussen

Hadden ze nu schubben of toch veren? We geven de dinosaurussen het voordeel van de twijfel in deze Hebban Reading Challenge listmania! Duik in een boek over deze enorme dieren die ooit over de aarde liepen, tot grote natuurrampen een einde maakten aan hun heerschappij. Dinosaurussen zijn geliefd onder jong en oud, en dat zie je terug in de boeken.

Een boek over vissen en reptielen

Ook tegenwoordig loopt, kruipt en zwemt er heel wat over de wereld dat geschubd is. Denk aan de duizenden soorten vissen die in zoet en zout water zwemmen, en reptielen zoals slangen, hagedissen of krokodillen. Van literatuur tot non-fictie, er is voor iedereen wat te lezen die een boek over een geschubd dier wil oppakken.

Een boek over draken

Het zijn dan misschien mythische wezens die nooit echt bestaan hebben, ze hebben wel degelijk schubben! Heel grote ook, want draken kunnen werkelijk enorm worden. Draken vind je in legenden en folklore van over de hele wereld en verschillen per regio van uiterlijk, kenmerken en karaktereigenschappen. Meer dan interessant genoeg om over te lezen!

Een boek over zeemeerminnen

Het sprookje van Hans Christian Andersen over de kleine zeemeermin is het eerste dat bij mensen opkomt als je het hebt over mythische wezens die half vis en half mens zijn. Sommigen zouden met liefde hun schubben van zich af schudden, anderen willen nergens anders wonen dan in de oceaan. Toch komen ze bijna altijd in aanraking met de bovenwereld.

Winactie

Om je te blijven inspireren voor je Hebban Reading Challenge verloten we een van de boeken uit deze listmania! In de bijbehorende winactie maak je kans op een van de vijf exemplaren van Alles wat je weet over dinosaurussen is fout! van Nick Crumpton, geïllustreerd door Gavin Scott. Om mee te doen heb je je natuurlijk aangemeld voor de Hebban Reading Challenge 2021 (dat kan hier).

Naar de winactie

Welk geschubd boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2211 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een geschubd boek voor de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken