Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lees een hoog boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

door Hebban Crew 56 reacties
Lees dit jaar meer én leuker met de Hebban Reading Challenge. Proef van nieuwe genres, probeer onbekende auteurs en ontdek boeken uit andere landen. We dagen je uit met 52 verrassende checklistcategorieën boordevol inspiratie. Wekelijks lichten we een van de categorieën uit en geven je tips in alle genres, van prompt af te vinken tot bijzondere interpretaties. Zo zit je nooit om een boek verlegen.

De Hebban Reading Challenge

Wil jij meer uit je Hebban Reading Challenge halen dan alleen het instellen van een leesdoel? De checklist van 2024 zit vol categorieën die op meerdere manieren te interpreteren zijn, zodat je van deze extra uitdaging precies kunt maken wat jij nodig hebt om dit jaar leuker en meer te lezen. Of je nu kiest voor inspiratie waar het nodig is of probeert alle 52 categorieën af te vinken. Of misschien geef jij er juist geheel je eigen draai aan, bijvoorbeeld door boeken te lezen waarmee je minimaal vier categorieën per keer afvinkt. Op Hebban zit je altijd goed.

Doe mee met de Challenge

Lees een hoog boek

Zodra jij deze categorie hebt afgevinkt, zing je vast het hoogste lied! Maar voordat je direct naar de bovenste plank van je boekenkast gaat turen en je nek belast, tippen wij je in dit artikel boeken die niet zo hooggegrepen zijn. Kies bijvoorbeeld een feelgood met een hoofdpersonage waar je helemaal van in de wolken raakt – iedereen zwijmelt weleens over een fictief personage! – of zet je tanden in een zwaar literair pareltje. Kies een boek met adellijken in de hoofdrol of laat je informeren over de sterren, het universum en daar voorbij. Of ga voor een boek dat zich afspeelt op hoge plekken, zoals in de bergen of het vliegtuig. De opties binnen deze categorie vieren hoogtij. Genoeg met alle woordgrappen en inkoppertjes, op naar de tips!

Let op: de checklist is alleen zichtbaar als je ingelogd bent en meedoet aan de Hebban Reading Challenge 2024.

Challenge boekentip van de week

De vrouw op de berg

Eva Baltasar, vertaald door Irene van de Mheen

De vrouw op de berg zal je meenemen naar het toppunt van isolatie. Drie vrouwen vertellen in drie afzonderlijke verhalen – Permafrost, Boulder en Mammoet – over hun leven in de maatschappij. Ze kennen elkaar niet en hebben ook niets met elkaar te maken. Hoewel de drie korte romans in eerste instantie volledig los van elkaar lijken te staan, worden ze verbonden door de gelijkenissen tussen de drie hoofdpersonages. Hun gebrekkige communicatie leidt tot een eenzaam en onbereikbaar bestaan. Alle drie zijn ze de vrouw op de berg.

Duik in verschillende genres

Non-fictie
(1)
Geir Jordet, expert in voetbalpsychologie, laat zien wat we kunnen leren van de penalty voor het omgaan met hoge prestatiedruk.
Thriller
(108)
Na een nacht in het hooggelegen Lapland verdwijnt Tom spoorloos. Privédetective Alex Berger wordt ingeschakeld om hem te vinden.
Feelgood
(28)
In Dubai valt stewardess Sabine voor de knappe Tom, maar kan ze eenmaal thuis in Amsterdam hun langeafstandsrelatie in stand houden?
Young-Adult
(2)
Wanneer Jason zijn eigen religie begint met de plaatselijke hoge watertoren als god, dreigt zijn beweging helemaal uit de hand te lopen.

Ga voor een creatieve invulling

Natuurlijk hebben wij niet het hoogste woord met bovenstaande tips. Deze checklistcategorie is breed te interpreteren en je hoeft echt niet alleen een boek te lezen dat zich in de bergen of op andere hoge plekken afspeelt. Je kunt ook een vinkje zetten als je een boek leest waarvoor je op het puntje van je tenen hebt moet staan om hem van de hoogste plank van je boekenkast te pakken. Heb je grote ambities? Kies dan een informatief boek waardoor jij weer wat hoger kunt mikken. Je kunt ook je boek lezen op een hoge plek. Ga bijvoorbeeld op een heuvel zitten of zoek een plekje op een dakterras. Hoe hoger, hoe uitdagender, maar we raden je wel af hiervoor de Mount Everest te beklimmen.

Heb je zelf nog een goede creatieve tip? Deel hem onder dit artikel!

Inspiratielijst

In 2024 heeft elke Hebban Reading Challenge checklistcategorie een inspiratielijst gekregen. Daarop staan acht boeken om alvast mee te beginnen, waarna jullie als lezerscommunity aan zet zijn. Tip jouw favorieten, nieuwe ontdekkingen en boeken waarmee het echt niet mis kan gaan. Jouw creativiteit inspireert daarmee iedereen die op zoek is naar mooie boekentips om de checklist mee af te vinken. Per uitgelicht artikel ga je via onderstaande knop direct naar de bijbehorende inspiratielijst, of bekijk het overzicht van alle lijsten.

Bekijk boekentips voor een hoog boekOver de auteur

Hebban Crew

2562 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een hoog boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

 

Gerelateerd