Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lees een moedig boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

door Hebban Crew 51 reacties
Lees dit jaar meer én leuker met de Hebban Reading Challenge. Proef van nieuwe genres, probeer onbekende auteurs en ontdek boeken uit andere landen. We dagen je uit met 52 verrassende checklistcategorieën boordevol inspiratie. Wekelijks lichten we een van de categorieën uit en geven je tips in alle genres, van prompt af te vinken tot bijzondere interpretaties. Zo zit je nooit om een boek verlegen.

De Hebban Reading Challenge

Wil jij meer uit je Hebban Reading Challenge halen dan alleen het instellen van een leesdoel? De checklist van 2024 zit vol categorieën die op meerdere manieren te interpreteren zijn, zodat je van deze extra uitdaging precies kunt maken wat jij nodig hebt om dit jaar leuker en meer te lezen. Of je nu kiest voor inspiratie waar het nodig is of probeert alle 52 categorieën af te vinken. Of misschien geef jij er juist geheel je eigen draai aan, bijvoorbeeld door boeken te lezen waarmee je minimaal vier categorieën per keer afvinkt. Op Hebban zit je altijd goed.

Doe mee met de Challenge

Lees een moedig boek

In boeken zijn we net zo dapper als onze hoofdpersonages. We gaan op schattenjacht, confronteren het trauma dat ons jarenlang heeft achtervolgd, maken de moeilijke keuze, sluiten ons aan bij het verzet, vangen verknipte seriemoordenaars en doen die ene, allesveranderende uitvinding om de wereld te redden. Lezers leven vele levens en voelen alle bijbehorende emoties als ze in hun boek verdwijnen. Ze gaan zich afvragen wat zij zelf zouden doen in zo'n situatie en zelfs onze eigen niet-moedigheid onder ogen zien is op de een of andere manier toch moedig, want je moet het maar aan jezelf durven toegeven. Voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Lees een moedig boek' pak je een boek op over een dapper personage, over een te overwinnen obstakel of over een zware levensles.

Let op: de checklist is alleen zichtbaar als je ingelogd bent en meedoet aan de Hebban Reading Challenge 2024.

Challenge boekentip van de week

Speelbal van de goden

Stephen Fry, vertaald door Paul van den Hout

Het leven lacht de jonge Ned Maddstone toe. Hij is knap, charmant en getalenteerd en begint net aan zijn studie aan Cambridge om in de voetsporen van zijn vader te kunnen treden. Daar ontmoet hij bovendien de lieftallige Portia Fenderman. Nog nooit heeft Ned een obstakel hoeven overwinnen, maar na een uit de hand gelopen grap op school bevindt hij zich plots in een streng bewaakte gevangenis en is zijn toekomst heel wat minder rooskleurig. Ned leeft nog maar voor één ding: wraak. Kil en berekenend beraamt hij plannen om de mensen die tegen hem samenzwoeren te laten voelen hoe het is de speelbal te zijn van een ander.

Duik in verschillende genres

Thriller
(20)
Podcastmaker Guy komt in dit seizoen van zijn razendpopulaire true crime-serie een persoonlijk trauma onder ogen: de dood van zijn stiefvader.
Fantasy
(9)
Vrouwelijke co-piloten overleven in de regel hun gevechten niet. Maar Zetian wel, en ze gaat moedig de strijd aan met de gevestigde orde.
Non-fictie
(33)
In situaties waarin mensen botsen, blijkt angst een grote rol te spelen. Tim Hofman onderzoekt wat het ons oplevert als we moediger zouden zijn.
Feelgood
(4)
Als verzetstrijder Sophie wordt opgepakt, moet ze een moeilijke belissing maken: is ze moedig genoeg haar geheimen mee te nemen in het graf?

Ga voor een creatieve invulling

Lees een boek dat van jou een moedige lezer maakt. Heb je ooit in een situatie gezeten waar je liever niet aan terugdenkt, zodat je boeken over dat onderwerp vermijdt? Misschien was je vroeger wel een pester en geeft Podiumbeest van Marjon Weerink je te veel schuldgevoel, of heeft iemand jou iets aangedaan, zoals Lotte Kok overkwam in Wat liefde kan doen, het Hebban Boek van de Maand juni en is dat te confronterend. Zowel in fictie als in non-fictie vind je boeken die je confronteren met jezelf. Misschien ben je daar nog niet klaar voor en laat je deze creatieve invulling aan je voorbij gaan. Helemaal prima: laat het moedig zijn gewoon nog even lekker over aan je hoofdpersonages. Maar als het kriebelt, als je het toch wilt ... dan is dit het moment. Wees dapper en pak dat boek op dat je wel wilt, maar niet durft te lezen.

Heb je zelf nog een goede creatieve tip? Deel hem onder dit artikel!

Inspiratielijst

In 2024 heeft elke Hebban Reading Challenge checklistcategorie een inspiratielijst gekregen. Daarop staan acht boeken om alvast mee te beginnen, waarna jullie als lezerscommunity aan zet zijn. Tip jouw favorieten, nieuwe ontdekkingen en boeken waarmee het echt niet mis kan gaan. Jouw creativiteit inspireert daarmee iedereen die op zoek is naar mooie boekentips om de checklist mee af te vinken. Per uitgelicht artikel ga je via onderstaande knop direct naar de bijbehorende inspiratielijst, of bekijk het overzicht van alle lijsten.

Bekijk boekentips voor een moedig boekOver de auteur

Hebban Crew

2561 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een moedig boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

 

Gerelateerd