Hebban vandaag

Listmania /

Lees een nat boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 48 reacties
Door mee te doen met het afvinken van de Hebban Reading Challenge checklist daag je jezelf uit, niet alleen in de soort boeken die je leest, maar ook door te bedenken welk boek er bij welke categorie gaat passen. Lees bijvoorbeeld eens een nat boek. Een boek op of in het water, waarin het veel regent of dat je graag meeneemt tijdens een uitgebreide baddersessie.

Een boek in of op het water

We zijn het gewend om te leven met veel water om ons heen, we zouden bijna niet weten hoe het anders moest. Het is dan ook niet vreemd dat er veel boeken met dit thema te vinden zijn, van literatuur tot non-fictie en van prachtig geïllustreerde kinderboeken tot thrillers.

Een boek over stijgend water

Een watersnoodramp of een stijgende zeespiegel, het zijn reële bedreigingen als je dicht bij de zee woont, hoe goed de dijken ook zijn. Denk bijvoorbeeld aan boeken over de watersnoodramp van 1953 of de tsunami's van de afgelopen jaren, de zorgwekkende non-fictie over klimaatverandering of speculatieve fictie over wat er gebeurt als het eenmaal zover is.

Een boek met een natte cover

Hou je het liever wat luchtiger? Dan kies je gewoon voor een boek met een natte cover. Dat zijn er genoeg, want zoals gezegd zijn we echt wel dol op water. Het is dan ook zeker niet moeilijk om een boekomslag te vinden met regen, de zee of een mooi aangelegde vijver.

Een boek met een waterige titel

Natuurlijk kun je ook gaan voor een waterige titel. Dat hoeft niet alleen een boek te zijn met het woord 'water' erin, maar bijvoorbeeld ook 'vloed', of De druppel van Frederik Baas. Je kunt er alle kanten mee op, en ook hier heb je keus te over. Weet je het echt, echt, écht niet meer? Ga dan lekker met je boek in bad. Wel omhoog houden, natuurlijk.

Welk nat boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een nat boek voor de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken