Hebban vandaag

Listmania /

Lees een oud boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 49 reacties
Heb jij al kans gezien de Hebban Reading Challenge checklist categorieën te bekijken? Doen! Kies bijvoorbeeld voor de categorie 'Lees een oud boek', want daarmee kun je alle kanten op. Stof een boek af uit je boekenkast, lees een boek over bejaarden, scoor een tweedehands exemplaar of ga voor een klassieker of je Vergeten Boek van afgelopen week.

Een Vergeten Boek

Het is de laatste dag van de Week van het Vergeten Boek, dat betekent dat je vast diep in je boekenkast bent gedoken om dat ene vergeten boek op te diepen dat je al jaren wilt lezen. Waarom komt het er nooit van? Je weet het eigenlijk niet zo goed. Als het je deze week nog niet gelukt is, inspireren de Vergeten Boeken van andere Hebbanners je wellicht. Zo kun je de categorie 'Lees een oud boek' makkelijk afvinken.

Bekijk alle lezersblogs over Vergeten Boeken

Een klassieker

Een goede klassieker is nooit te oud om te lezen, zelfs al stammen ze uit de, eh... Oudheid. Door de geschiedenis heen zijn er prachtige boeken uitgegeven en bewaard gebleven, en ze liggen op jou te wachten om gelezen te worden. Heb je altijd al dat ene werk willen lezen, maar heb je er nooit de tijd voor gevonden? 2021 is nog een splinternieuw jaar vol goede voornemens: pak het op!

Een boek over oude mensen

Oud, maar niet dood – zo heet de club van Hendrik Groen en dat is niet voor niets. Personages (en lezers!) kunnen prima ouder worden en alsnog in het middelpunt van de plot staan. Een boek over oude mensen herinnert je eraan hoe kostbaar de tijd is, en dat er ook uit deze levensfase nog prima plezier te halen valt. Nestel je lekker achter die geraniums en neem een boek ter hand over oude(re) mensen.

Een boek met 'oud' in de titel

Zie je klassiekers niet zitten, vond je jouw Vergeten Boek niet om door te komen en is er geen tweedehands boek of boek over oude mensen naar jouw smaak? Dan kun je altijd nog teruggrijpen op deze beproefde methode: lees een boek met het woord 'oud' in de titel! Zo kun je binnen een categorie zo creatief zijn als je zelf wilt. Hieronder tippen we er een aantal om je alvast wat inspiratie te geven.Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een oud boek voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken