Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Lees een oud boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

door Hebban Crew 105 reacties
Lees dit jaar meer én leuker met de Hebban Reading Challenge. Proef van nieuwe genres, probeer onbekende auteurs en ontdek boeken uit andere landen. We dagen je uit met 52 verrassende checklistcategorieën boordevol inspiratie. Wekelijks lichten we een van de categorieën uit en geven je tips in alle genres, van prompt af te vinken tot bijzondere interpretaties. Zo zit je nooit om een boek verlegen.

De Hebban Reading Challenge

Wil jij meer uit je Hebban Reading Challenge halen dan alleen het instellen van een leesdoel? De checklist van 2024 zit vol categorieën die op meerdere manieren te interpreteren zijn, zodat je van deze extra uitdaging precies kunt maken wat jij nodig hebt om dit jaar leuker en meer te lezen. Of je nu kiest voor inspiratie waar het nodig is of probeert alle 52 categorieën af te vinken. Of misschien geef jij er juist geheel je eigen draai aan, bijvoorbeeld door boeken te lezen waarmee je minimaal vier categorieën per keer afvinkt. Op Hebban zit je altijd goed.

Doe mee met de Challenge

Lees een oud boek

Het binnenlopen van een tweedehandsboekwinkel is een ervaring die je niet snel vergeet. Je stapt binnen in een vergeten paradijs vol ritselende bladeren en de geur van oude boeken, waar rust heerst. Je voelt je ogenblikkelijk thuis. Wat een heerlijke leeservaring is het dus, om de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Lees een oud boek' af te vinken! Blaas het stof van de cover en verdiep jezelf in een boek dat al een aantal jaren meegaat. Iets dat al heel lang in je kast staat, bijvoorbeeld, of dat je in de kringloop hebt gevonden. Heb je last van allergieën? Ga dan voor een klassieker, al dan niet in een mooi nieuw jasje gestoken, of een boek over bejaarden die al die jonkies nog steeds te slim af kunnen zijn.

Let op: de checklist is alleen zichtbaar als je ingelogd bent en meedoet aan de Hebban Reading Challenge 2024.

Challenge boekentip van de week

Misdaad op leeftijd

CJ Wray, vertaald door Lidwien Biekmann

In Misdaad op leeftijd bewijzen Penny en Josephine dat ze niet zomaar een stel oude dames zijn. Deze bekende Britse veteranen stralen en sprankelen nog steeds, én ze beleven nog altijd (illegale) avontuurtjes. Voor hun rol in de bevrijding van Frankrijk mogen ze naar Parijs voor de Légion d'Honneur.

Penny werkte in 1939 als geheim agent in het verzet samen met de Joodse August, die omkwam. Penny vermoedt dat hij destijds is verraden door zijn buren, vanwege kostbare familiejuwelen. Op de dag dat de zussen worden gehuldigd, worden deze gestolen sieraden geveild. Kunnen de geliefde veteranen hun oude vriend wreken door een laatste, gewaagde kraak te zetten?

Duik in verschillende genres

Fantasy
(103)
In deze moderne versie van het oude verhaal vlucht Persephone naar de onderwereld, maar de arrogante Hades ziet haar liever gaan dan komen.
Literatuur
(40)
In dit oudere, nooit eerder gepubliceerde werk van de overleden auteur reist een gelukkig getrouwde vrouw elk jaar af naar een eiland in de Cariben.
Non-fictie
(0)
Volg de reizen van meer dan zeshonderd stuks flessenpost door de geschiedenis heen, ontdek wie ze vonden en welke routes ze aflegden.
Feelgood
(31)
De oudere Solène krijgt een affaire met de twintig jaar jongere ster van een populaire Britse boyband. Hoe lang kunnen ze het geheim houden?

Ga voor een creatieve invulling

Je kunt een kleitablet oppakken of afreizen naar Zuid-Frankrijk om grotten te bewonderen waar prehistorische mensen al tienduizenden jaren geleden tekeningen maakten van paarden, bizons en neushoorns, en zo het verhaal van hun leven vertelden. Met de zomervakantie voor de deur is dat echt geen gekke vakantiebestemming voor een leesfanaat. Gaat je dat toch een beetje te ver en blader je liever door een boek dan dat je het hele verhaal door moet wandelen in een grot? (Je kunt het ook niet op je Gelezen-plank zetten, bedenken we ons nu ...) In dat geval raden we je voor een creatieve invulling aan om op zoek naar boeken die zich afspelen in oude tijden. Zoals de net verschenen Young Adult-roman Operatie Verity van Elizabeth Wein, over twee vriendinnen in de Tweede Wereldoorlog. De een is piloot, de ander geheim agent. Wanneer hun paden kruisen in vijandelijk gebied, worden ze geconfronteerd met angstaanjagende uitdagingen.

Heb je zelf nog een goede creatieve tip? Deel hem onder dit artikel!

Inspiratielijst

In 2024 heeft elke Hebban Reading Challenge checklistcategorie een inspiratielijst gekregen. Daarop staan acht boeken om alvast mee te beginnen, waarna jullie als lezerscommunity aan zet zijn. Tip jouw favorieten, nieuwe ontdekkingen en boeken waarmee het echt niet mis kan gaan. Jouw creativiteit inspireert daarmee iedereen die op zoek is naar mooie boekentips om de checklist mee af te vinken. Per uitgelicht artikel ga je via onderstaande knop direct naar de bijbehorende inspiratielijst, of bekijk het overzicht van alle lijsten.

Bekijk boekentips voor een oud boekOver de auteur

Hebban Crew

2550 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een oud boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

 

Gerelateerd