Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees een sneak preview van De dochter van de nazi: 'Dit boek was een heftige reis'

door Hebban Crew 3 reacties
Louise Fein gaf zichzelf een jaar (goed, iets meer) om een boek te schrijven, waarin ze een sabbatical nam van haar werk. Ze dook diep in de familiegeschiedenis van haar vader en baseerde 'De dochter van de nazi' op een waargebeurd verhaal. Hebban organiseert een leesclub met dit indrukwekkende boek: lees een sneak preview en schrijf je in om mee te doen.

Louise Fein zag schrijven altijd als een hobby. Het leven was al druk genoeg; een carrière als advocaat en in de financiële wereld, een echtgenoot en drie kinderen. Ze gebruikte haar treinreis van huis naar werk om ideeën op te schrijven. 's Avonds volgde ze een schrijfcursus en dacht altijd dat het er ooit op een dag eens van zou komen. De grote sprong waagde ze pas toen ze een MA in creatief schrijven tegenkwam, waarin je in een jaar je eigen boek zou schrijven. Want wat wilde ze dat graag doen. 'Ga er dan voor,' zei haar man.

Het duurde even voor ze door had dat hij geen grapje maakte. Ze nam zich voor een jaar lang te stoppen met werken en het schrijven van een boek de kans te geven. Het duurde uiteindelijk een paar jaar, maar het resultaat was De dochter van de nazi. Nu haar debuutroman een feit is, heeft ze de knoop voorgoed doorgehakt: ze blijft fulltime schrijven. Dat betekent dat we hierna zeker meer verhalen mogen verwachten.

Familiegeschiedenis

De Duits klinkende achternaam van de auteur is geen toeval. De dochter van de nazi is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zijn oorsprong vindt in de familie van haar vader. De historische roman heeft daardoor een extra laag meegekregen die volgens Fein de boodschap van haar boek is:

‘Dit boek schrijven was een heftige reis op persoonlijk vlak, waarin ik op zoek moest naar de turbulente familiegeschiedenis van mijn vader. Ik stuitte op verontrustende gelijkenissen met de wereld van vandaag, met intolerantie en antisemitisme. Ik ben heel blij dat het verhaal van Hetty en Walter een weg heeft gevonden naar de lezers en ik hoop dat het leidt tot inzicht.’

De dochter van de nazi

De dochter van de nazi is een krachtige, emotionele roman over de jonge Hetty, die opgroeit in het Leipzig van de jaren dertig. Haar vader is gerespecteerd SS-officier en haar broer werkt zich op bij de Luftwaffe. Hetty zelf wil dolgraag bij de Deutscher Mädel en boven haar bed hangt een poster van haar grote held Hitler.

Alles verandert wanneer ze Walter ontmoet. De blonde, blauwogige, perfecte Walter. De jongen die haar leven redde toen ze klein was. De beste vriend van haar broer. Een Jood. Door haar hevige gevoelens begint Hetty vraagtekens te zetten bij alles waarmee ze is opgegroeid. Moet ze zich overgeven aan het regime en trouw zijn aan haar familie? Of kan de liefde haar van iets anders overtuigen?

Leesfragment

Wil jij je onderdompelen in deze onwaarschijnlijke liefdesgeschiedenis tijdens nazi-Duitsland? Lees hier een sneak preview van Feins historische debuutroman.

Lees de eerste bladzijden van De dochter van de nazi

Lof voor het boek

'This is the book I entered publishing to publish. Equally heart-breaking and heart-warming, set against one of the most atmospheric backdrops, Louise Fein restores your faith in our ability to change; whether through love, loss or both' - Hannah Smith, uitgever

'Louise Fein’s Daughter of the Reich spins childhood innocence shattered, the tendency for society to carry us along in wrong directions, and the importance of standing up against tyranny in ways small and large into an absorbing, heart-wrenching story of love and letting go—and a lesson for us all.' - Meg Waite Clayton, auteur van De laatste trein naar vrijheid

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een sneak preview van De dochter van de nazi: 'Dit boek was een heftige reis'

 

Gerelateerd

Over

Louise Fein

Louise Fein

Louise Fein werkte voor verschillende banken in Hong Kong en Australie. Ze stort...

Hebban Spots

De dochter van de nazi

19 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De dochter van de nazi' van Louise Fein (Xander Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....


Gesponsorde boeken