Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees een sneak preview van 'Waar ik liever niet aan denk', over de onbreekbare band van een tweeling

door Hebban Crew 4 reacties
Wat gebeurt er als de persoon op wie je hele bestaan gebouwd is, er plotseling niet meer is? De tweede roman van Jente Posthuma liet een paar jaar op zich wachten, maar dat is het waard geweest. Het verhaal over een gescheiden tweeling verschijnt morgen, maar je kunt nu al een sneak preview lezen. Ook organiseren we een leesclub, dus schrijf je in!

Jente Posthuma (1974) won in 2012 de A.L. Snijdersprijs voor het beste zeer korte verhaal, en debuteerde als romanschrijver in 2016 met Mensen zonder uitstraling, een roman die genomineerd werd voor de Dioraphte Literatour Prijs, ANV Debutantenprijs en de Hebban Debuutprijs. Daarnaast is ze ook freelance journalist en heeft ze met echtgenoot Bas Uterwijk een fotoboek gemaakt over de zelfgekozen dood van diens vader.

Het duurde een paar jaar voor ze met haar tweede roman kwam, en dat is in ieder geval deels te wijten aan haar schrijfproces. In een interview met Hebban in 2016 omschrijft ze zichzelf als een moeilijke schrijver: 'Als ik vroeger een sollicitatiebrief schreef dan liep ik al vast bij de aanhef: geachte of beste, daar kwam ik dan niet uit. Nu schrijf ik nog steeds langzaam, maar blokkeer ik niet meer zo.'

Waar ik liever niet aan denk

Als je hard je best doet en denkt: dit ga ik voor de rest van mijn leven onthouden, dan onthoud je het. Alleen mensen houd je er niet mee vast. Die kunnen gewoon opstaan en het beeld uit lopen. Gelukkig heeft de hoofdpersoon een tweelingbroer, de enige van wie ze zeker is, waardoor ze dus nooit echt alleen zal zijn. Tenminste, dat denkt ze. Zij verzamelt truien. Hij heeft twee katten. Ze houden allebei van New York, en zouden er, wat er ook gebeurde, samen heen verhuizen op hun achtentwintigste. Maar opeens wil hij liever een tijdje zonder haar. Waar ik liever niet aan denk beschrijft op bedrieglijk nonchalante, maar uiterst indringende wijze wat er gebeurt als de persoon op wie je je hele bestaan hebt gebouwd er plotseling niet meer is.

In quarantaine

Ook uitgeverij Pluim steekt hun lezers een hart onder de riem tijdens de quarantaine-periode. Auteurs nemen korte video's op voor de 'In quarantaine met Pluim' reeks, waarin ze een stukje voorlezen uit hun nieuw te verschijnen boek – zo ook Jente Posthuma:

Leesfragment

Lees hieronder een sneak preview van Posthuma's nieuwste roman. Kun je niet meer stoppen en wil je meer? Hieronder kun je je direct inschrijven voor de leesclub!

Lees de eerste 26 bladzijdenOver de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een sneak preview van 'Waar ik liever niet aan denk', over de onbreekbare band van een tweeling

 

Gerelateerd

Over

Jente Posthuma

Jente Posthuma

Jente Posthuma debuteerde in 2016 met Mensen zonder uitstraling. De roman stond ...

Hebban Spots

Waar ik liever niet aan denk

14 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Waar ik liever niet aan denk' van Jente Posthuma (Uitgeverij Pluim). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken