Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lees een waar boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 10 reacties
Het is echt waar, er zijn inmiddels meer dan 300.000 boeken gelezen voor de Hebban Reading Challenge 2021! Met zo'n ongelooflijk-maar-waar feitje is het natuurlijk helemaal toepasselijk dat we deze week tips geven voor de checklistcategorie 'Lees een waar boek'. Ga bijvoorbeeld voor non-fictie, een roman of thriller gebaseerd op waargebeurde feiten of een biografie.

Een non-fictie

Je kunt met non-fictie ontzettend veel kanten op. Zo stuit je linksom op een zelfhulpboek en rechtsom op een duik in de geschiedenis. Van tuinieren tot een biografie, alles dat onder deze noemer valt is waar. De boeken zijn gebaseerd op onderzoek en persoonlijke ervaringen, en zorgen ervoor dat jij binnen een mum van tijd een waar boek hebt gelezen.

Een waar ben je-boek

Er leiden meerdere wegen naar Rome! Naast waargebeurde verhalen kun je ook kiezen voor een boek waar de vraag 'Waar?' in voorkomt. Waar ben ik, waar is mijn kind of andere geliefde, waar woon ik eigenlijk en – misschien wel de meest voor de hand liggende – waar is Wally? Zo kun je deze checklistcategorie met een fijne uitdaging afvinken.

Een boek gebaseerd op ware feiten

Is non-fictie niet helemaal het genre waar je op zit te wachten? Je kunt de 'Lees een waar boek' Hebban Reading Challenge checklistcategorie ook afstrepen door een roman of thriller te pakken die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Zo krijg je toch nog aardig wat waarheid binnen, zelfs al is het verhaal (groten)deels fictief.

Een boek met 'waar' in de titel

Zoals altijd mag je deze categorie ook volbrengen door voor een boek te gaan met 'waar' in de titel. Daarmee kun je pas echt alle kanten op, want het woord wordt nogal vaak gebruikt voor een pakkende tekst op de cover. Laat jij je ook weleens verleiden door boeken puur gebaseerd op titel en omslag? Dan zeg je vast geen nee tegen onderstaande boeken.

Welk waar boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een waar boek voor de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd