Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lees een winnend boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

door Hebban Crew 38 reacties
Lees dit jaar meer én leuker met de Hebban Reading Challenge. Proef van nieuwe genres, probeer onbekende auteurs en ontdek boeken uit andere landen. We dagen je uit met 52 verrassende checklistcategorieën boordevol inspiratie. Wekelijks lichten we een van de categorieën uit en geven je tips in alle genres, van prompt af te vinken tot bijzondere interpretaties. Zo zit je nooit om een boek verlegen.

De Hebban Reading Challenge

Wil jij meer uit je Hebban Reading Challenge halen dan alleen het instellen van een leesdoel? De checklist van 2024 zit vol categorieën die op meerdere manieren te interpreteren zijn, zodat je van deze extra uitdaging precies kunt maken wat jij nodig hebt om dit jaar leuker en meer te lezen. Of je nu kiest voor inspiratie waar het nodig is of probeert alle 52 categorieën af te vinken. Of misschien geef jij er juist geheel je eigen draai aan, bijvoorbeeld door boeken te lezen waarmee je minimaal vier categorieën per keer afvinkt. Op Hebban zit je altijd goed.

Doe mee met de Challenge

Lees een winnend boek

Iedereen houdt van een winnaar. Er zijn niet voor niets zoveel literaire prijzen, want dat maakt het zoeken naar een pareltje in die enorme boekenberg toch net wat makkelijker. Natuurlijk weten we allemaal dat het een kwestie van smaak is waar het romans betreft, maar een handige richtlijn is het wel. Voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Lees een winnend boek' ga je voor een boek dat een prijs heeft gewonnen of simpelweg overal bejubeld wordt, zodat je er niet meer omheen kunt. Ook kun je gaan voor een boek dat over een winnaar gaat, zoals een boek over een sportheld of een familie die de loterij wint. Is het allemaal goud dat er blinkt als je eenmaal gewonnen hebt? Jij gaat erachter komen met deze checklistcategorie.

Let op: de checklist is alleen zichtbaar als je ingelogd bent en meedoet aan de Hebban Reading Challenge 2024.

Challenge boekentip van de week

Trial of the Sun Queen

Nisha J. Tuli, vertaald door Mariella Manfré

Wanneer alles op het spel staat in een dodelijke competitie, is winnen de enige optie. Lor leeft al jaren in de gruwelijke gevangenis van de nietsontziende koning Aurora. Ze heeft nog maar één wens: hem laten boeten voor wat hij haar heeft aangedaan. Wanneer Lor onverwacht bevrijd wordt, komt ze terecht in het hof van de rivaliserende Zonnekoning. Daar wacht haar een competitie: ze moet met negen vrouwen strijden om zijn hand. Als Lor zijn hart kan veroveren, wordt ze koningin en kan ze eindelijk wraak nemen. Maar de andere kandidates doen er alles aan om haar uit te schakelen. Zal Lor winnen en alles krijgen wat ze wenst?

Duik in verschillende genres

Literatuur
(6)
De Engelsen hebben de Slag bij Crécy gewonnen en de Essex Dogs worden naar Calais gestuurd voor een belegering. Zullen ze opnieuw winnen, en overleven?
Non-fictie
(0)
150 jaar derby's der Lage Landen is een schatkamer vol inspirerende duels en bizarre confrontaties. Een wielergeschiedenis vol winnaars aan beide kanten van de grens.
Thriller
(2)
De nieuwe thriller van Gouden Strop-winnaar Dominique Biebau is geïnspireerd op de boeken van die andere prijswinnende grootheid: Agaha Christie
Feelgood
(552)
Als Tess een grote prijs wint, maakt dat haar leven er niet eenvoudiger op. Is de man die opeens op de stoep staat echt haar vader of is hij net als Vince (haar ex?) op geld uit?

Ga voor een creatieve invulling

Ben je klaar voor een knotsgekke creatieve invulling? Poets je winnaarsmentaliteit maar op, want om te bepalen welk boek jij gaat lezen voor deze categorie ga je een heuse wedstrijd organiseren. Misschien wel een hele Olympische Spelen, als je meteen ook een zilveren en bronzen medaille wilt uitdelen en op je vrije zondag toch niets te doen hebt. Laat je boeken het tegen elkaar opnemen in een grote buikschuifrace over je pasgeboende vloer (we doen wel voorzichtig, hoor), of een wedstrijdje 'wie kan de meeste boeken bovenop zich gestapeld krijgen zonder om te vallen'. Balanceer ze op je hoofd en doe een klein dansje, kijk welk boek er het langst blijft liggen. Of leg ze op de weegschaal en kijk welk boek er het dichtst bij jouw vooraf gekozen gewicht komt. En het allerbelangrijkste als je voor deze categorie creatief aan de slag gaat: maak foto's en video's en deel de lol met Hebban!

Heb je zelf nog een goede creatieve tip? Deel hem onder dit artikel!

Inspiratielijst

In 2024 heeft elke Hebban Reading Challenge checklistcategorie een inspiratielijst gekregen. Daarop staan acht boeken om alvast mee te beginnen, waarna jullie als lezerscommunity aan zet zijn. Tip jouw favorieten, nieuwe ontdekkingen en boeken waarmee het echt niet mis kan gaan. Jouw creativiteit inspireert daarmee iedereen die op zoek is naar mooie boekentips om de checklist mee af te vinken. Per uitgelicht artikel ga je via onderstaande knop direct naar de bijbehorende inspiratielijst, of bekijk het overzicht van alle lijsten.

Bekijk boekentips voor een winnend boekOver de auteur

Hebban Crew

2541 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een winnend boek voor de Hebban Reading Challenge 2024

 

Gerelateerd