Hebban vandaag

Community /

Lees eens wat anders in april gaat vijfde editie in

door Hebban Crew 61 reacties
Het is zover: vandaag gaat alweer de vijfde editie van de jaarlijkse themamaand ‘Lees eens wat anders’ van start! In april daagt de redactie van Hebban je uit om buiten je comfort zone te stappen. Durf jij het aan om eens iets te lezen dat je normaal aan je voorbij zou laten gaan?

Terwijl de Hebban-redactie je tijdens vorige edities van 'Lees eens wat anders in april' uitdaagde om eens een boek uit een ander genre te lezen dan je gewend bent, laten we die richtlijn dit jaar helemaal los. Natuurlijk kun je buiten de grenzen van jouw favoriete genre kijken, maar wellicht zijn er ook nog uithoekjes in je favoriete genre die je nog helemaal niet kent.

Laat die comfort zone los en lees iets waar je écht nieuwsgierig naar bent. Dat kan van alles zijn: een sportbiografie, een poëziebundel, een boek zonder tekst (ja, ze bestaan), een auteur die je normaal gesproken links laat liggen, een volledige boekenreeks, een zelfhulpboek, een uitgave van een indie publisher, een graphic novel, een non-fictieboek vol wetenschappelijke feiten, een leeftijdsloos boek, een klassieker, die ene bestseller die je weigerde te lezen (maar waar je stiekem toch nieuwsgierig naar bent)... De keuze is reuze!

Doe je ook mee?

April is al jaren de maand waarin we onszelf uitdagen tot het lezen van een boek dat we normaal niet zouden oppakken. Een ander genre, een andere auteur, een andere sfeer. Je kunt hier de Boekentipper voor inzetten en in de toelichting expliciet vragen om een genre dat je normaal niet leest. Maar je kunt ook een vriendin of vriend die een heel andere smaak heeft eens vragen wat zij jou zouden willen aanraden. Spannend!

Doe je mee aan de Hebban Reading Challenge? Dan kun je daar na deze maand vast een categorie afvinken die je wellicht liever nog even oversloeg. Meedoen met de Hebban Reading Challenge kan natuurlijk nog altijd. 

Meld je aan voor de Hebban Reading Challenge Meer Veelgestelde Vragen

Deel jouw leeservaring

We zijn natuurlijk reuze benieuwd hoe jij 'Lees eens wat anders in april' doorkomt. Deze maand maken we regelmatig een rondje langs alle leeservaringen. Wil jij met jouw oordeel voorbijkomen in een Lees eens wat anders-update? Doe dan het volgende:

  • Tag jouw uitingen op sociale media dan met #leeseenswatanders.
  • Schrijf je een recensie van het gelezen boek? Begin de titel van de recensie dan met 'LEWA - {jouw recensiekop}.
  • Heb je een tip ontvangen via de Boekentipper en het geadviseerde boek gelezen? Bespreek je ‘lees eens wat anders’-ervaring met andere lezers in Hebban Topics.    
  • Schrijf je liever een blog? Dat kan natuurlijk ook. Neem dan als titel: {je naam} las eens wat anders: {titel van het boek} - bijvoorbeeld: Carla las eens wat anders: De eetclub. 

 

    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees eens wat anders in april gaat vijfde editie in