Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Lees eens wat anders in april – editie 2017

door Hebban Crew 242 reacties
Vorig jaar vierden we op Hebban een bijzondere themamaand: de redactie daagde lezers uit om eens buiten de comfort zone te stappen en gaf zelf het goede voorbeeld. Dit jaar gaan we aan de slag onder het Hebbanmotto ‘Voor lezers, door lezers’ en vragen we je wederom om eens buiten je favoriete en vertrouwde genre te lezen én om medelezers te helpen hun uitdaging te vinden.


Buiten je eigen comfort zone stappen is spannend, maar kan ook mooie ervaringen opleveren. Dat merkte de Hebban-redactie vorig jaar, toen iedere redacteur een boek las dat hij of zij normaal nooit zou oppakken. Zo onderging Lindy ‘een bijzondere, maar niet voor herhaling vatbare leeservaring’ met het scifi-boek Het recht van de Radch, maakte Daphne met Doodsimpel ‘een verrassend leuk uitstapje naar het thrillergenre’, moest Soraya haar mening over fantasy- en sciencefiction na het lezen van De oceaan aan het einde van het pad bijstellen, vroeg Debbie zich na het lezen van Tolstoj’s Hadzji Moerat af of ze echt tot de blockbustergeneratie behoort en liet Nietzsches tranen Martijn kritisch nadenken waarom hij bepaalde dingen wel of niet mooi vindt.  

Ga jij dit jaar ook de uitdaging aan door een verhaal buiten jouw oude vertrouwde en favoriete boekengenre(s) te lezen en je lezersblik te verbreden? We hopen dat de Hebban Community elkaar daarbij helpt en elkaar weet te enthousiasmeren voor deze themamaand.  

Hoe pakken we dat aan?  

Laat onder dit artikel een reactie achter, waarin je vertelt welke auteurs en titels tot jouw favorieten behoren, welke genres buiten jouw comfort zone liggen en welke daarvan je wel eens zou willen uitproberen.  

We vragen alle Hebban-gebruikers om hieronder in actie te komen en hun leesexpertise met andere lezers te delen: kom je een oproep tegen in het genre dat jij juist wél graag leest, tip en adviseer anderen jouw favorieten dan.  

Deel jouw ervaring  

Natuurlijk zijn we reuzebenieuwd hoe jij de 'Lees eens wat anders in april' maand bent doorgekomen en hopen dat je die ervaring met ons wilt delen. Plaats een blog met jouw leeservaring op Hebban. Begin mei verzamelen we enkele leeservaringen in een artikel op Hebban Vandaag, waarmee we andere lezers weer hopen te inspireren. Doe je mee?  

PS. Als je zelf een blog plaatst, neem dan als titel: {je naam} las eens wat anders: {titel van het boek} - bijvoorbeeld: Carla las eens wat anders: De eetclub. Dan kunnen wij jouw bijdrage niet missen!Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees eens wat anders in april – editie 2017

 

Gesponsorde boeken