Advertentie

Hebban vandaag

Advertorial /

Lees en win 'De tussenzus', de debuutroman van Vincent Kortmann

Vincent Kortmann rondde in 2017 de vierjarige opleiding aan de Schrijversvakschool Groningen af. Sindsdien verschenen er korte verhalen van hem in Hollands Maandblad. 'De tussenzus' is zijn debuutroman, over twee onthechte jonge mensen die tot elkaar veroordeeld zijn. Op Hebban lees je een sneak preview van het boek en maak je kans op een van de vijf exemplaren.

'Kortmann weet in dit ontroerende en geestige debuut een haarscherp beeld te schetsen van een uit elkaar gevallen gezin. Lezers zullen in Tommie een eigentijdse Hamlet herkennen, of een broer, een zoon, zichzelf.' - Uitgeverij Atlas Contact

De tussenzus

De negentienjarige Tommie Boezerman is verlaten. Moeder is dood, vader, een parlementariër, is alleen bereikbaar via zijn persoonlijke assistent. Tommie woont zonder enig ouderlijk toezicht met zijn stiefzusje Cleo in een groot en comfortabel huis. Zij is het vrijgevochten type, begaan met het milieu, bijdehand en gefascineerd door wapens. Samen voorzien ze hun omgeving van snijdend en geestig commentaar.

De tussenzus is een roman over twee onthechte jonge mensen die tot elkaar veroordeeld zijn, maar steeds verder van elkaar verwijderd raken. Ze klampen zich aan elkaar vast tot de chaos de overhand krijgt en ze de controle verliezen.

Leesfragment

Trekt bovenstaande omschrijving jouw aandacht en klinkt dit als een boek voor jou? In het onderstaande fragment lees je de proloog en de eerste drie hoofdstukken. Wil je gelijk verder lezen? Doe mee aan de winactie en wie weet heb jij straks een exemplaar in handen!

Lees een fragment uit De tussenzus

Kort verhaal 'Monster'

'Ik moet stallen uitmesten, knakworsten opwarmen en kinderen uitleggen dat beestenvoer op de vlakke hand moet worden aangeboden. Dieren weten niet wanneer voer ophoudt en vingers beginnen. Maar zodra je die kinderen waarschuwt, gaan ze huilen. Toch blijf ik erop letten, want als ik het niet doe, doet niemand het. Mijn tolerantiegrens ten opzichte van kinderen is vrij laag. Vorig jaar heb ik mijn middenhandsbeentje gebroken toen ik tegen een deurpost sloeg, omdat een peuter hysterisch bleef krijsen. Eigenlijk hoor ik niet thuis op een kinderboerderij.' - Uit: Monster, gepubliceerd in Hollands Maandblad     Verder lezen 

 

Winactie

De winactie is inmiddels afgerond. Kijk hier voor de winnaars.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees en win 'De tussenzus', de debuutroman van Vincent Kortmann

 

Gerelateerd

Over

Vincent Kortmann

Vincent Kortmann

Vincent Kortmann (1975) rondde in 2017 de vierjarige opleiding aan de Schrijvers...