Hebban vandaag

Lezen /

Lees en win het Scandinavische crimedebuut ‘Het laatste leven’

door Hebban Crew
De Zweedse schrijvers Peter Mohlin en Peter Nyström schreven samen het debuut 'Het laatste leven', het eerste deel in een nieuwe serie rondom FBI-agent John Adderley. In dit boek verruilt hij Amerika noodgedwongen voor zijn geboorteland Zweden. Ben jij benieuwd naar deze nieuwe Scandinavische thriller? Op Hebban lees je een sneak preview en maak je kans op het boek.

Mohlin en Nyström kennen elkaar al van jongs af aan: ze groeiden samen op in een klein Zweeds plaatsje. Ook samen schrijven is niet nieuw, ze schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Inmiddels zijn ze volwassen, hebben ze succesvolle carrières als scenarioschrijvers en regisseurs voor theater en film achter de rug en besloten ze te doen wat ze toen ook deden: samen schrijven. Dit resulteerde in de thriller Het laatste leven, een debuut waarvan de vertaalrechten al aan meer dan 10 landen verkocht zijn. En het vervolg staat ook al gepland, in 2021 verschijnt het tweede deel van de serie.

Het laatste leven

Na een mislukte infiltratie in een drugskartel en een aanslag op zijn leven moet FBI-agent John Adderley van de radar verdwijnen. Hij krijgt een nieuwe identiteit en vertrekt vanuit Baltimore naar zijn geboorteland Zweden. Daar krijgt hij de leiding over een piepklein politieteam en wordt hij op de zaak van een verdwenen meisje gezet.

Het kost John, met zijn Amerikaanse mentaliteit, moeite een plek te vinden tussen de Zweden, temeer omdat de zaak ineens persoonlijk wordt. Terwijl het drugskartel lucht krijgt van een onconventionele detective die zich ophoudt in een Zweeds provinciestadje, blijkt de hoofdverdachte in de verdwijningszaak Johns halfbroer…

Leesfragment

Dit boek is een aanrader voor lezers van Hjorth Rosenfeldt, Stieg Larsson en Michael Connelly. Lijkt het je wat? In het onderstaande leesfragment lees je de eerste drie hoofdstukken.

Lees een fragment uit Het laatste leven

Dit zeggen de uitgevers

'Onmogelijk weg te leggen en onvoorstelbaar dat dit geschreven is door twee debutanten. Mohlin en Nyström schrijven met de trefzekerheid en timing die je vooral bij gevestigde auteurs ziet.' - Erika Degard, redacteur bij Norstedts, de Zweedse uitgeverij van Het laatste leven

'Een nieuwe kijk op nordic noir. Je volgt John Adderley in zijn pogingen zich aan te passen aan het werk op een klein Zweeds politiebureau, terwijl de spannende plot zich langzaam maar zeker ontvouwt.' - Anja Gustavson, redacteur bij de Noorse uitgeverij Kagge

Winactie

Ben jij wel in voor een nieuwe Scandinavische thrillerserie en heeft de sneak preview je overtuigd? In samenwerking met uitgeverij HarperCollins geven we exemplaren van Het laatste leven weg. Bekijk de winactie om te zien hoe je kansmaakt.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees en win het Scandinavische crimedebuut ‘Het laatste leven’

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken