Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Lees 'Het Einde Is Nu', het aangrijpende debuut van Aniana Taelman

door Hebban Crew 2 reacties
Aniana Taelman debuteert op 13 november met 'Het Einde Is Nu', een aangrijpend, autobiografisch literair boek over de confrontatie met de aftakeling van haar moeder aan de ziekte van Alzheimer, die onverwachts haar allesoverheersende, maar radicaal verdrongen, verdriet ontmaskert sinds de zelfmoord van haar vader. Het boek toont de strijd, de pijn maar ook het teruggevonden geluk van de auteur. Haar debuut is het eerste deel van een tetralogie waarin ze lezers het pad toont om zich te bevrijden van trauma en negatieve emoties. Op Hebban lees je een sneak preview van het boek en we mogen vijf exemplaren weggeven.

De schrijfster wil met haar verhaal inspiratie en kracht bieden aan lotgenoten om na een tegenslag, hoe zwaar die ook is, het leven weer opnieuw op te pakken. Het is haar ultieme droom om met haar autobiografie mensen te redden van zelfmoord omdat die niet één, maar ettelijke levens verwoest. Ze vertelt een verhaal dat veel mensen meemaken en nog meer mensen aangaat.

'Ik heb 20 jaar lang mijn vaders zelfmoord doodgezwegen. Het was te pijnlijk. Verwoesting in de brutaalste zin van het woord. Tot ik het besluit nam: Genoeg dood. Ik wil zó graag weer leven!'

Aniana Taelman heeft er bewust voor gekozen om enkel een foto op de cover van het boek te plaatsen, zonder titel en zonder naam van de auteur. Door titel noch auteur te vermelden, verwijst het coverbeeld enkel naar zichzelf en is de lezer al emotioneel betrokken voor die is begonnen met lezen.

Het Einde Is Nu

De confrontatie met de aftakeling van haar moeder aan de ziekte van Alzheimer ontmaskert onverwachts haar allesoverheersende, maar radicaal verdrongen, verdriet sinds de zelfmoord van haar vader. Het boek toont de strijd, de pijn, maar ook het teruggevonden geluk van de auteur. Taelman fileert haar eigen emoties en gaat geen enkele confrontatie uit de weg. Haar debuut culmineert in een intimistisch, ontroerend slotstuk dat inspiratie biedt voor iedereen die op zoek is naar kracht om weer zin in het leven te vinden, zelfs na de zwaarste tegenslagen.

Leesfragment

In dit fragment van Het Einde Is Nu lees je twee hoofdstukken, zodat je een idee krijgt van Taelmans schrijfstijl en de inhoud van het boek. Als dit een boek is voor jou kun je meedoen met de winactie, kijk hiervoor onderaan deze pagina.

Leesfragment Het Einde Is Nu

'Het schrijven van Het Einde Is Nu was een moeizaam proces. Ik was geen schrijver, ik heb het vak geleerd door me drie jaar lang van de buitenwereld af te sluiten. Maar het schrijven van mijn verhaal kon niet eens ter sprake komen zonder de verwerking ervan. Ik ging de strijd aan tegen het onverwerkte, alsmaar weggeduwde, trauma in mezelf. Het verwerkingsproces was bikkelhard, maar zo noodzakelijk. Geluk ligt op ons te wachten, geloof me, maar enkel wanneer we het aandurven de pijn eerst recht in de ogen te kijken.'

Verder lezen

Aniana Taelman heeft een eigen website waarop je meer kunt lezen over haar boek, over de schrijfster zelf, alsook over hoe ze via haar online inspiratieplatform Geluk Na Zelfmoord nabestaanden inspireert om opnieuw geluk te durven toelaten, en te omarmen. Haar ultieme droom is redden van zelfmoord.

Ook is ze samen met haar echtgenoot de verhalenfabriek Express Your I begonnen, waarvan Het Einde Is Nu de eerste publicatie is.

Geluk Na ZelfmoordExpress Your I

Video

In deze video vertelt Aniana Taelman zelf over hoe het verhaal van Het Einde Is Nu is ontstaan:

Winnen

Wil jij het boek van Aniana Taelman graag lezen? We geven vijf exemplaren van Het Einde Is Nu weg, een boek over teruggevonden geluk dat inspiratie en kracht biedt aan mensen die zelf op zoek zijn naar verlossing, zelfs na de zwaarste tegenslagen. Ga naar de winactie om te kijken hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees 'Het Einde Is Nu', het aangrijpende debuut van Aniana Taelman

 

Gerelateerd

Over

Aniana Taelman

Aniana Taelman

De Vlaamse Aniana Taelman (1974) heeft jarenlang een succesvolle carrière in HR ...