Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Lees het verhaal van Write Now!-winnaar Jordi Lammers

door Hebban Crew 1 reactie
De winnaar van Write Now! 2020, Jordi Lammers, streed afgelopen weekend met veertien anderen om de winst. Op Hebban lees je zijn verhaal ‘Deleted Scenes’, waarmee hij de eerste prijs in de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in de wacht sleepte. 'Een "af" verhaal, subtiel verteld en met een sterke spanningsboog.'

De in 1996 geboren Jordi Lammers mag zich scharen in een reeks eerdere winnaars waartussen zich grote literaire namen bevinden. Sinds het jaar 2000 vormt de jaarlijkse schrijfwedstrijd Write Now! een kweekvijver voor nieuw schrijftalent en een poel om uit te vissen voor landelijke uitgeverijen. Lammers mag zijn naam nu toevoegen aan de lijst waarop ook namen als Maartje WortelNiña WeijersLize Spit en Jaap Robben prijken.

Bijna achthonderd jongeren stuurden deze editie van Write Now! hun teksten in, waarna in april en mei tien regionale voorronden plaatsvonden. De vijftien finalisten, bestaande uit elf eersteprijswinnaars en vier wildcardwinnaars, schreven daarna een nieuwe tekst voor de finale.

De jury bestond dit jaar uit auteur Anneleen Van Offel, Marnix Verplancke (literair recensent voor onder andere De Morgen en Trouw), Resi van Halderen (Passionate Bulkboek), Sophie Kok (redacteur) én juryvoorzitter Francis Nagy, die Write Now! 2019 op haar naam schreef. De jury noemde het niveau van de finaleverhalen erg hoog, er werd niet teruggedeinsd voor grote en zware thema's. Ze kende de tweede prijs toe aan Elianne van Elderen en Ellen D'Hoore won de derde prijs. Toch was er een overduidelijke winnaar:

'De tekst die unaniem door alle juryleden het best werd bevonden. Een "af" verhaal, subtiel verteld en met een sterke spanningsboog. De tekst blijft van begin tot eind scherp en suggestief, met het origineel gevonden plot over een filmproject tussen vader en dochter. Mooi hoe het verhaal zich buiten de filmopnames afspeelt en de pijnlijke vader-dochterrelatie voelbaar wordt.' 

Nieuwsgierig geworden naar dit schrijftalent? Lees het winnende verhaal ‘Deleted Scenes’ van Jordi Lammers via onderstaande knop.  

Lees het winnende verhaal 'Deleted Scenes'  

Over de winnaar

Jordi Lammers (1996) schrijft proza en poëzie. In 2016 was hij de campusdichter van de Radboud Universiteit. Hij publiceerde verhalen en gedichten in literaire tijdschriften De RevisorOp Ruwe Planken en op De Optimist en schrijft essays voor cultureel tijdschrijft rekto:verso. Je kon hem horen voordragen op de Nijmeegse Kunstnacht, het Nijmeegs Boekenfeest, het International Literature Festival Utrecht, en bij deBuren in Brussel. Samen met zijn broer Rindert vormt hij de tweekoppige band Benji, waarin zij muziek en poëzie laten samensmelten.

 Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees het verhaal van Write Now!-winnaar Jordi Lammers

 

Gesponsorde boeken