Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'De hoofdrol'

door Hebban Crew 3 reacties
Wie is de schuldige? De moordenaar heeft zichzelf allang verraden, en het antwoord ligt verscholen in de tekst. Als een echte detective speur je door de emails, berichten en brieven van de Fairway Players-toneelgroep. Lees op Hebban een sneak preview van 'De hoofdrol' en schrijf je in voor de leesclub.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 6 december.

Inschrijven

'Een gedurfd debuut: Janice Hallett laat je binnen de kortste keren in lachen uitbarsten.' – The Times

Over het boek

Beste lezer,

In dit dossier vind je de stukken over de schokkende gebeurtenissen rondom The Fairway Players-toneelgroep, en over de dood van een van hun leden. Er zit op dit moment iemand vast voor de moord, maar het lijkt erop dat deze persoon onschuldig is, en dat een aantal duistere geheimen nog niet is onthuld.

De moordenaar heeft zichzelf verraden: ergens in deze berg e-mails, berichten en brieven bevindt zich de sleutel tot de oplossing van deze zaak. Misschien wel in de informatie over de benefietavond voor de levensreddende behandeling van kleine Poppy (en de vraag of het opgehaalde geld eigenlijk wel op de goede plek terecht is gekomen), in de e-mails van de leden van de toneelvereniging over twee geheimzinnige nieuwkomers, of zelfs in de correspondentie over de felle strijd om de hoofdrol. Het is duidelijk dat diverse leden iets te verbergen hebben…

Neem jij de uitdaging aan? Lukt het je om dit mysterie op te lossen?

Leesfragment

Eén moord. Vijftien verdachten. Kun jij dit mysterie ontrafelen? Het debuut van Janice Hallett bestaat geheel uit uitgewisselde berichten. Kun jij van dit dossier een samenhangend verhaal maken waar de moordenaar uit naar voren komt? Lees hieronder alvast een sneak preview van de originele detective.

Lees hier een fragment

Achter het boek

In een interview met The Guardian vertelt Hallett dat ze nooit vooruit plant, zelfs niet met zo'n ingenieus in elkaar gezet boek als De hoofdrol. Ze schreef voor ongeveer een jaar en ging achteraf de lijnen uitzetten. 'I like to be in suspense myself,' zegt ze. 'Which is why, during the first draft, I'm almost as much a reader as I am a writer.'

Haar keuze voor een spelersgroep is niet toevallig gekozen. Ze kwam zelf op haar veertiende bij een amateurtoneelgroep en bleef dit doen tot de groep ermee stopte in 2013. Er kwamen geen nieuwe leden meer bij. 'It's an all-encompassing hobby,' vertelt Hallett. Ze heeft in elke hoedanigheid meegedaan, van kostuums tot regisseren en schrijven tot spelen. Ze kan dus heel wat vertellen over de onderlinge kameraadschappen én strijd.

'The novel is my love letter to them – though some people might say it's a strange love letter.'

Hallett begon met het schrijven van een boek op aanraden van haar mentor, toen ze bezig was aan een televisieserie die maar niet van de grond kwam. Ze vroeg zich af of ze iets zou kunnen maken waarbij ze de focus legde op de nevenpersonages van haar serie en de emails die ze elkaar stuurden. Zo ontstond de bijzondere constructie van haar misdaadverhaal. Op de vraag in hoeverre je iemands persoonlijkheid kunt afleiden uit een email antwoordt ze dat dat verrassend veel is:

'Even the one-line emails people think give nothing away can be revealing.'

Het succes van De hoofdrol bewees zich in diverse prijzen en een bestsellerstatus. Inmiddels is de auteur bezig aan nieuw werk. Zo schreef ze ook al het nog niet vertaalde The Twyford Code, dat in januari 2022 verscheen. Terwijl De hoofdrol een ensemble cast heeft, is The Twyford Code de persoonlijke zoektocht van één hoofdpersonage. 'And I'm working on a third book for 2023 and have a deal for another two novels.'

'Verbluffend slim.' – Sunday Times

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 6 december.

Inschrijven

Lezen voor de Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om De hoofdrol te lezen voor de Hebban Reading Challenge? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Een boek dat zich afspeelt op een eiland

Naar de volledige checklistOver de auteur

Hebban Crew

2423 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'De hoofdrol'

 

Gerelateerd

Over

Janice Hallett

Janice Hallett

Janice Hallett werkte als tijdschriftredacteur, journalist en speechschrijver. ...

Hebban Spots

De hoofdrol

21 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De hoofdrol' van Janice Hallett (Xander Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten met...