Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'De spionne'

door Hebban Crew 3 reacties
De zestigjarige Maggie heeft een rustig leven als kippenboer in Purity. Niemand weet dat ze een voormalige spionne is, maar wanneer ze een lijk op haar oprit vindt, staat het verleden onverwacht voor de deur. Lees nu de sneak preview van 'De spionne' van Tess Gerritsen en schrijf je in voor de Hebban Leesclub die we met het boek organiseren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt je inschrijven tot en met 14 februari.

Inschrijven Hebban Leesclub-kanaal

De spionne

Auteur: Tess Gerritsen
Vertaler
: Els Franci-Ekeler
Uitgever
: The House of Books
Genre: thriller

Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring – allemaal gepensioneerde CIA-agenten – om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Lees een fragment

Kan een groep martini drinkende, gepensioneerde spionnen een moordenaar vinden en Maggie redden? Hieronder vind je alvast een sneak preview van De spionne. Spreekt het fragment je aan en wil je graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees een sneak preview Direct inschrijven

Achter het boek

Het fictieve kustdorpje Purity, waar De spionne zich afspeelt, ligt in de Amerikaanse staat Maine en is gebaseerd op Camden, de kustplaats waar Tess Gerritsen zelf al dertig jaar woont. Voor het schrijven van haar nieuwste thriller werd ze geïnspireerd door de grote hoeveelheid gepensioneerde geheim agenten die in Maine woont. 'Ze hebben me altijd al geïntrigeerd, die grijsharige mensen met wie ik een praatje maak in de supermarkt, maar die niet over hun verleden kunnen praten,' vertelt ze in een podcast.

'Ik vroeg me af, wat doen voormalig spionnen? Komen ze samen voor een boekenclub, drinken ze samen martini's?'

Gerritsen heeft een theorie over waarom ex-spionnen zich lijken te clusteren in de noordelijke staat. 'Ik heb me ooit laten vertellen dat ze een soort pensioenmagazine hebben en dat iemand daarin schreef dat dit een geweldige plek is en dus kwamen ze hier opdagen.' Maar zelf denkt ze dat het eerder te maken heeft met de mentaliteit van de inwoners van Maine: 'Over het algemeen laten we mensen die geen vragen willen beantwoorden gewoon met rust.'

De spionne wilde ze vanuit een emotionele invalshoek benaderen. Hoe is het om een leven te leiden waarin je de waarheid niet kunt vertellen, ook niet aan de mensen die het dichtst bij je staan? De beste manier om dat aan te pakken is volgens Gerritsen om memoires van CIA-agenten te lezen, om in de huid van zo iemand te kruipen en de wereld op een andere manier te bekijken.

'Wat ik daaruit en van de mensen om mij heen heb geleerd, is dat ze nooit hun interesse in de wereld verliezen. Ze willen betrokken blijven bij de toekomst.'

De auteur koos er bewust voor om niet een jong personage centraal te zetten. 'Ik wilde schrijven over mensen zoals ik – mensen van zestig jaar en ouder. We zijn nog niet "op", we hebben nog steeds veel bruikbare vaardigheden en misschien is het tijd dat wij een keer het middelpunt zijn.' Aan het einde van het schrijfproces realiseerde ze zich dat ze nog geen afscheid wilde nemen van haar personages. Er moest een vervolg komen, en daar is ze momenteel hard mee bezig.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt je inschrijven tot en met 14 februari.

Inschrijven Hebban Leesclub-kanaal

De Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om De spionne te lezen voor de Hebban Reading Challenge 2024? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Lees een jong boek
  • Lees een mysterieus boek
  • Lees een duister
  • Lees een eerste boek

Naar de Reading ChallengeOver de auteur

Hebban Crew

2523 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'De spionne'

 

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van ...

Hebban Spots

De spionne

12 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De spionne' van Tess Gerritsen, vertaald door Els Franci-Ekeler (uitgeverij The House of Books). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub,...