Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Het Heidi-feest'

door Hebban Crew 1 reactie
In een dorpje omgeven door heuvels lijkt de tijd stil te staan. Wanneer het jaarlijkse Heidi-feest uitgesteld wordt vanwege een overstroming en BrozebottenGrietje twee vreemden ziet, raakt de rust verstoord. Lees nu de sneak preview van 'Het Heidi-feest' van Jannemieke Caspers en schrijf je in voor de Hebban Leesclub die we met de roman organiseren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt je inschrijven tot en met 19 mei.

Inschrijven Hebban Leesclub-kanaal

Het Heidi-feest

Auteur: Jannemieke Caspers
Uitgever
: De Harmonie
Genre: literatuur

Tussen hoge heuvels ligt een dorp, met de villa van de dokter, het slechtlopende hotel De Vallei, de apotheek, het café, een boekwinkeltje, en een station met één perron waar de treinen voorbijrazen. Niemand stopt hier, niemand vertrekt. Het dorp kampt met de gevolgen van een vijfdaagse overstroming en het jaarlijkse Heidi-feest is uitgesteld. Op een ochtend ziet BrozebottenGrietje vanuit haar kioskhokje op het perron plots twee vreemdelingen. Niemand anders heeft ze gezien, maar Grietjes observatie is genoeg om het gehele dorp te ontwrichten.

Lees een fragment

Het Heidi-feest laat op geestige en scherpzinnige wijze zien wat er gebeurt als je je laat leiden door angst voor het onbekende. Hieronder vind je alvast een sneak preview van de roman. Spreekt het fragment je aan en wil je graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees een sneak preview Direct inschrijven

Achter het boek

Jannemieke Caspers studeerde aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht, waar ze zich specialiseerde in dramaschrijven. Na haar afstuderen focuste ze zich op het schrijven van documentair theater, waarbij ze non-fictie doorvertaalde naar theatertekst en waar nodig fictie door het verhaal vlocht. Na jaren deze weg gevolgd te hebben, besloot Caspers om haar verbeeldingskracht te verkennen door teksten te schrijven los van de werkelijkheid. Zo ontstond van haar hand WOLF (of het Heidi-feest), het toneelstuk dat de basis legde voor haar debuutroman Het Heidi-feest.

'In vorm en stijl zoek ik graag de botsing of vervaging op tussen de realiteit en de fictieve wereld.'

Haar beklemmende debuut speelt zich af in een klein dorpje waar angst voor twee vreemden de overhand begint te krijgen. De gemeenschap is naar voorbeeld van de Noordelingen, uit de gelijknamige film van Alex van Warmerdam. 'Citeren (herkenbaar of niet) en vervormen blijf ik naar hartenlust doen,' schrijft de auteur op haar website. Daarnaast is angst een wederkerend thema in veel van haar werken: 'Ik schrijf graag over de wankele mens, die bang is onevenwichtig te (b)lijken,' vertelt ze.

'Mijn personages [willen] vaak stil staan, want wie niet loopt kan niet struikelen.'

Hoewel Caspers' stijl zich kenmerkt door het onderzoeken van serieuze en maatschappelijk relevante vraagstukken, is humor ook onmiskenbaar. 'Ik hou van theatraliteit, van larger than life, en van surrealistische randjes,' vertelt ze. Het Heidi-feest is dan ook een geestig debuut dat draait om wat angst voor de ander kan doen met zowel het individu als het collectief.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt je inschrijven tot en met 19 mei.

Inschrijven Hebban Leesclub-kanaal

De Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om Het Heidi-feest te lezen voor de Hebban Reading Challenge 2024? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Lees een jong boek
  • Lees een licht boek
  • Lees een eerste boek
  • Lees een mysterieus boek
  • Lees een denkend boek

Naar de Reading Challenge



Over de auteur

Hebban Crew

2550 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Het Heidi-feest'

 

Doe mee

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub met 'Het Heidi-feest'

nog 5 dagen 6 reacties

In een dorpje omgeven door heuvels lijkt de tijd stil te staan. Wanneer het jaarlijkse Heidi-feest uitgesteld wordt vanwege een overstroming en BrozebottenGrietje twee vreemden ziet, raakt de rust verstoord. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub die we met de roman Het Heidi-feest van Jannemieke...

Doe direct mee!

Gerelateerd

Over

Jannemieke Caspers

Jannemieke Caspers

Jannemieke Caspers studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Wr...

Hebban Spots

Het Heidi-feest

3 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Het Heidi-feest' van Jannemieke Caspers (uitgeverij De Harmonie). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....