Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Honingbijen en donder in de verte'

'Honingbijen en donder in de verte' is een indringend verhaal over liefde, rivaliteit en de ontelbare beproevingen van vriendschap tijdens een competitie op het hoogste niveau. Lees nu een sneak preview van de Japanse bestseller van Riku Onda en schrijf je in voor de Hebban Leesclub die we met het boek organiseren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 29 mei.

Inschrijven

'Dit gaat verder dan een normale leeservaring. Het voelde alsof er een zesde zintuig aan het werk was. Prachtig.' – Japanse lezers over Honingbijen en donder in de verte

Over het boek

Honingbijen en donder in de verte

Riku Onda, vertaald door Monique ter Berg en Jetty Huisman
Uitgeverij Spectrum

In een klein kustplaatsje in de buurt van Tokio strijden vier jonge Japanse pianisten in een prestigieus internationaal pianoconcours. Aanvankelijk lijkt de intensieve, twee weken durende competitie hun grootste obstakel, maar algauw blijkt dat ze elk hun eigen uitdagingen onder ogen moeten komen.

Leesfragment

Onda voert je mee in de bijzondere levens van haar hoofdpersonen en brengt klanken op een fabelachtige manier tot leven, wat resulteert in een tijdloze ode aan de kracht van muziek. Hieronder vind je alvast een sneak preview van Honingbijen en donder in de verte. Spreekt het fragment je aan en wil jij graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Onda is een veelbekroonde Japanse auteur met meerdere bestsellers op haar naam. Ze was de eerste auteur die ooit tweemaal bekroond werd met de Japan Booksellers' Award, waarvan één keer voor haar bestseller Honingbijen en donder in de verte, die ook werd onderscheiden met de prestigieuze Naoki Prize, de belangrijkste boekenprijs van Japan. Het is de eerste keer dat een boek beide prijzen won in hetzelfde jaar.

Het boek werd in eigen land direct een enorme bestseller, waarna de Engelse vertaler van Haruki Murakami, Philip Gabriel, het onder de aandacht bracht van Engelse uitgeverij Pegasus Books. In het Nederlands is de vertaling van Monique ter Berg en Jetty Huisman. In 2019 verscheen er ook een succesvolle verfilming van het boek, Listen to the Universe.

Onda's vader was een groot liefhebber van muziek, waardoor ze opgroeide met klassieke muziek en al op jonge leeftijd leerde pianospelen. Later ontdekte ze ook westerse rockmuziek en jazz, en speelde ze alt-saxofoon in een studentenband aan Waseda Universiteit. Ze debuteerde in 1992 en heeft met Honingbijen en donder in de verte haar negende boek afgeleverd. Het is de eerste keer dat ze naar het Nederlands wordt vertaald.

De roman draait om vier jonge Japanse pianisten. Aya was een wonderkind dat na de dood van haar moeder gestopt is met spelen, maar nu op zoek is naar een comeback. Masaru is een jeugdvriend van Aya die door haar is gaan spelen, en nu met haar herenigd wordt. Akash is al ouder en getrouwd, hij werkt in een muziekwinkel en hoopt dat het concours hem een laatste kans op succes zal bieden. Jin, tot slot, is een zestienjarig wonderkind zonder formele training en zelfs zonder piano.

'De deelnemers beleven samen twee koortsachtige weken, waarin ze regels overtreden, het publiek versteld doen staan en zichzelf tot het uiterste drijven. Maar tegen welke prijs?' – Uitgeverij Spectrum

'Het voelde alsof ik er echt was, en sommige scènes hebben me tot tranen geroerd.' – Japanse lezers over Honingbijen en donder in de verte

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 29 mei.

Inschrijven

Lezen voor de Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om Honingbijen en donder in de vertete lezen voor de Hebban Reading Challenge? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Een boek dat voor het eerst verscheen in 2023
  • Een boek met een getekend omslag
  • Een boek dat na 2010 verfilmd is

Naar de volledige checklist Doe mee!Over de auteur

Hebban Crew

2462 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Honingbijen en donder in de verte'

 

Gerelateerd

Over

Riku Onda

Riku Onda

Riku Onda is een veelbekroonde Japanse auteur met meerdere bestsellers op haar ...

Hebban Spots

Honingbijen en donder in de verte

16 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Honingbijen en donder in de verte' van Riku Onda (uitgeverij Spectrum). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...