Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Onmogelijke wezens'

door Hebban Crew 1 reactie
Christopher denkt dat de zomer die hij moet doorbrengen bij zijn opa de saaiste ooit gaat worden, totdat hij erachter komt dat zijn opa hoeder is van een eilandengroep vol mythische wezens. Lees nu de sneak preview van 'Onmogelijke wezens' van Katherine Rundell en schrijf je in voor de Hebban Leesclub die we met het jeugdboek organiseren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt je inschrijven tot en met 7 april.

Inschrijven Hebban Leesclub-kanaal

Onmogelijke wezens

Auteur: Katherine Rundell
Vertaler
: Jenny de Jonge
Uitgever
: Luitingh-Sijthoff
Genre: kinderboeken 10+

Christopher brengt de vakantie door bij zijn opa, die op het verre Schotse platteland woont. Saaier kan haast niet, totdat hij oog in oog staat met wezens die hij alleen uit verhalen kent. Het blijkt dat zijn opa hoeder is van de Archipel, een eilandgroep waar mythische wezens leven, ver van het oog van de gewone wereld.

Al duizenden jaren beschermt een magische barrière de Archipel, maar sinds kort zijn er gaten in ontstaan. Mal, een meisje met een vliegende cape en een babygriffioen, reist via zo'n gat naar Christophers wereld terwijl een mysterieuze man haar probeert te vermoorden. Op zoek naar antwoorden beginnen Mal, Christopher en de griffioen aan een gevaarlijke tocht door het woeste landschap van de Archipel. Onderweg doen ze een verschrikkelijke ontdekking en staan ze voor de moeilijkste beslissing in hun leven.

Lees een fragment

Christopher en Mal moeten de magische barrière herstellen om hun beide werelden te beschermen, zal het hen lukken? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Onmogelijke wezens. Spreekt het fragment je aan en wil je graag verder discussiëren over de inhoud? Schrijf je dan in voor de leesclub.

Lees een sneak preview Direct inschrijven

Achter het boek

Onmogelijke wezens is een avonturenverhaal dat zich afspeelt op de laatste plek op aarde waar zich nog magische wezens bevinden. Rundell koos daar opzettelijk voor en zinspeelt op deze manier op klimaatverandering. 'Als we onze eigen wereld en de wezens die daarop lopen weer voor het eerst zouden kunnen zien, dan zouden we ze net zo bijzonder vinden als eenhoorns en draken. We hebben narwallen en giraffen, en we hebben regenwouden ... Klimaatverandering is de meest urgente morele kwestie van onze tijd,' vertelt ze in een interview.

'Ik wilde met dit boek een gevoel van verwondering bij kinderen opwekken, want als je dat kunt, kun je ze leren die verwondering naar de echte wereld te verplaatsen.'

Zelf groeide Rundell op in Zimbabwe, samen met slangen, apen, neushoorns en schubdieren – onmogelijke wezens uit de echte wereld! Schrijven voor kinderen vindt de auteur een sensatie en een plicht. 'Kinderboeken zijn een blauwdruk voor kinderen en leren ze hoe ze mens kunnen zijn in de wereld,' vertelt ze in een interview. Volgens de auteur zijn de boodschappen over klimaatverandering en de plicht die we hebben om de natuur te beschermen die ze met dit boek aan kinderen (en volwassenen!) mee wil geven daarom des te belangrijker.

'Als je als kind echt van een boek houdt, wortelt het zich in je ziel en draag je het de rest van je leven bij je.'

Voor het schrijven van Onmogelijke wezens bracht ze urenlang in de bibliotheek door, waar ze door talloze encyclopedieën over mythen bladerde. Ze bestudeerde de aantekeningen in de kantlijnen van veertiende-eeuwse Britse manuscripten, waarin ze verslagen terugvond van mensen die beweerden mythische wezens te hebben gespot. 'Ik hou van deze wisselwerking tussen dingen die echt zijn en dingen waarvan we nu weten dat ze fictief zijn, maar die destijds met absolute ernst en zorg werden behandeld – met aandacht voor detail – als iets dat écht was.'

Onmogelijk wezens is het eerste deel uit een nieuwe driedelige reeks. Voor toekomstige delen heeft Rundell nog veel meer mythische wezens achter de hand gehouden om fantastische avonturen over te schrijven.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt je inschrijven tot en met 7 april.

Inschrijven Hebban Leesclub-kanaal

De Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om Onmogelijke wezens te lezen voor de Hebban Reading Challenge 2024? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Lees een jong boek
  • Lees een moedig boek
  • Lees een beestachtig boek
  • Lees een snel boek
  • Lees een gevaarlijk boek

Naar de Reading ChallengeOver de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Onmogelijke wezens'

 

Gerelateerd

Over

Katherine Rundell

Katherine Rundell

Katherine Rundell groeide op in Zimbabwe, Brussel en Londen. Ze debuteerde met T...

Hebban Spots

Onmogelijke wezens

17 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Onmogelijke wezens' van Katherine Rundell, vertaald door Jenny de Jonge (uitgeverij Luitingh-Sijthoff). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze...