Hebban vandaag

Lezen /

Lees & win: 'De Ickabog' is het nieuwe kinderboek van J.K. Rowling

door Hebban Crew 9 reacties
De immens populaire J.K Rowling behoeft geen introductie meer. De auteur van de 'Harry Potter'-boeken schrijft thrillers voor volwassenen onder het pseudoniem Robert Galbraith, en levert met 'De Ickabog' haar eerste volledig nieuwe kinderboek sinds lange tijd af. Het boek is geïllustreerd door 34 Nederlandse kinderen en naast een sneak preview organiseert Hebban er ook een winactie mee!

J.K Rowlings succesverhaal is overal bekend. Van een alleenstaande moeder met een uitkering transformeerde ze in een van de rijkste vrouwen ter wereld, die met haar boeken over Harry Potter een waar imperium heeft opgebouwd. Naast de boeken, die door zowel kinderen als volwassenen gelezen worden, zijn er toneelstukken, films, een themapark en talloze tentoonstellingen.

Daarnaast is Rowling een verdienstelijk thrillerauteur voor volwassenen, en haar vijfde 'Cormoran Strike'-boek Kwaad bloed verscheen afgelopen oktober. Het schrijven van kinderboeken stond even op een laag pitje, maar daar kwam door de coronacrisis verandering in. Het is dan ook niet voor niets dat Rowling heeft besloten de opbrengsten van haar nieuwste kinderboek te doneren aan projecten die zich inzetten voor mensen getroffen door de pandemie.

'In De Ickabog vieren fantasie en verbeelding weer hoogtij. [...] Het is met zichtbaar plezier verteld en geschreven.' – Uitgeverij De Harmonie

Het boek

Er was eens een klein landje genaamd Steenrijk, dat al eeuwenlang werd geregeerd door een dynastie van blonde koningen. De koning in de tijd waarover ik nu schrijf, heette koning Fred de Flinkerd. Dat 'Flinkerd' had hij zelf aan zijn naam toegevoegd op de ochtend van zijn kroning, deels omdat het mooi paste bij 'Fred' maar ook omdat hij op een keer helemaal in zijn eentje een wesp had doodgeslagen, als je tenminste die vijf lakeien en de laarzenpoetser buiten beschouwing liet.

Zo begint dit verhaal van J.K. Rowling. De beste vrienden van koning Fred zijn baron ter Sluyks en baron van Bulckhoven, die natuurlijk weinig goeds in de zin hebben. En bestaat de Ickabog nou wel of niet echt?

Leesfragment

Ben je intussen heel benieuwd naar De Ickabog? Lees hier alvast een sneak preview. Weet je al zeker dat je dit boek cadeau wilt geven of aan je eigen collectie toe wilt voegen? Doe dan mee met de winactie onder in het artikel.

Lees een sneak preview

'The Ickabog is a story about truth and the abuse of power. [...] The themes are timeless and could apply to any era or any country.' – J.K. Rowling op haar website

De Ickabog tekenwedstrijd

Rowling had het idee voor De Ickabog al lang geleden. Terwijl ze eraan werkte, las ze elke avond een hoofdstuk voor aan haar kinderen. Het verdween echter naar de achtergrond toen ze een boek voor volwassenen publiceerde en druk raakte met andere zaken. Ze was nog altijd dol op het verhaal, maar zag het inmiddels als iets dat ze alleen voor haar eigen kinderen had geschreven.

Tijdens de lockdown, waarbij ze zag dat die vooral voor kinderen erg moeilijk was, haalde ze het verhaal weer van zolder. Ze las het voor het eerst in jaren, bewerkte een aantal stukken en besloot het online te publiceren, zodat kinderen die thuis zaten het konden lezen. Zo ontstond ook het idee voor de tekenwedstrijd; elk van haar uitgevers zou deze in eigen land organiseren, en de winnaars zouden als illustraties in de papieren editie worden gedrukt.

Zo vinden we in de Nederlandse editie, vertaald door Harry Potter-vertaler Wiebe Buddingh', de 34 winnende tekeningen van Nederlandse kinderen tussen de zeven en twaalf jaar.

'The Ickabog’s first two readers told me what they remember from when they were tiny, and demanded the reinstatement of bits they’d particularly liked (I obeyed).' – J.K. Rowling op haar website

Interview met J.K. Rowling

Speciaal voor de lancering van de papieren editie van De Ickabog laat J.K. Rowling zich interviewen door een aantal van haar jonge winnaars van de illustratiewedstrijd. De kinderen komen uit het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika en Canada. Ook leest de auteur een stukje voor.

Winnen

Wil jij De Ickabog van J.K. Rowling winnen – voor jezelf, of om cadeau te doen aan een ander? Hebban mag vijf exemplaren van het kinderboek weggeven. Ga snel naar de winactie en kijk hoe je mee kunt doen.

Ga naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees & win: 'De Ickabog' is het nieuwe kinderboek van J.K. Rowling

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...


Gesponsorde boeken