Hebban vandaag

Lezen /

Lees & win | Een sneak preview van Chanel Millers 'Ik heb een naam'

door Hebban Crew 1 reactie
De boodschap op de cover is duidelijk: kintsugi, de Japanse werkwijze om gebroken keramiek te lijmen met goudverf, maakt duidelijk dat er schoonheid zit in geheelde wonden. Met haar boek 'Ik heb een naam' treedt Chanel Miller op de voorgrond van haar eigen verhaal, nadat ze als 'Emily Doe' een statement voorlas in de rechtszaal waar haar verkrachter terechtstond. Lees hier de sneak preview en maak kans om een exemplaar te winnen.

Chanel Miller werd in januari 2015 halfnaakt en bewusteloos door de politie gevonden achter een vuilcontainer. Tijdens het proces, waarin de aangeklaagde Brock Turner werd veroordeeld tot zes maanden cel, las Miller onder het pseudoniem 'Emily Doe' haar slachtofferverklaring voor. Het was de eerste keer in het proces dat ze de kans kreeg vrijuit te spreken.

De brief werd door het online platform BuzzFeed gepubliceerd en ging viraal. Miljoenen lazen haar statement, slechts enkele jaren voordat de #MeToo-beweging zo groot werd dat niemand het meer kon missen. Rond deze tijd (in 2017) begon Miller dan ook aan haar boek te werken. Met de publicatie maakte haar echte naam bekend aan de wereld. 

Ik heb een naam

Hoeveel je ook hebt gehoord of gelezen over #metoo, dit boek laat je voor het eerst écht voelen hoe het is om slachtoffer te zijn van seksueel geweld, van machtsverschillen, het rechtssysteem en van de meedogenloze snelheid waarmee mensen hun oordeel klaar kunnen hebben. Chanels woorden maken een blijvende impact, op nu al tienduizenden lezers in Amerika.

Ik heb een naam laat je ervaren wat onmacht is, maakt dat je wilt schreeuwen van frustratie, huilen van onrecht en juichen van trots op een ongekend veerkrachtige vrouw.

#MeToo

Ik heb een naam (een vertaling van Know My Name door Anna Livestro) werd direct na verschijnen een New York Times bestseller, en werd verkozen tot het beste boek van 2019 door verschillende media, waaronder TIMEThe New York Times Book Review en Bookriot

In haar ellende had Chanel Miller bijna alles mee: er waren ooggetuigen en fysiek bewijs kon direct worden verzameld, zodat haar aanvaller berecht en veroordeeld kon worden. Toch kreeg hij maar zes maanden en was Miller niet voorbereid op de gevolgen van zowel de daad als de rechtszaak die volgde. Met Ik heb een naam vertelt ze over de gebeurtenissen, haar gevoelens, het onbegrip waar ze tegenaan liep, het rechtssysteem en de worsteling om haar autonomie terug te winnen.

Chanel Millers verhaal

Leesfragment

Wil jij alvast de inleiding en het eerste hoofdstuk lezen uit dit boek? Bekijk beide via onderstaande link, en doe vervolgens meteen mee aan de winactie om een eigen exemplaar in handen te krijgen. 

Lees een fragment uit Ik heb een naam

Winactie

Wil jij Ik heb een naam helemaal lezen? Schrijf je dan in voor onze winactie. In samenwerking met Xander Uitgevers mogen we maar liefst 5 exemplaren weggeven. 

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees & win | Een sneak preview van Chanel Millers 'Ik heb een naam'

 

Gerelateerd

Over


Gesponsorde boeken