Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Lees & Win | Twee zussen gaan hard tegen hard in 'Fiftyfifty'

door Hebban Crew 1 reactie
De Ierse Steve Cavanagh is voormalig mensenrechtenadvocaat en was bij veel spraakmakende zaken betrokken. Inmiddels is hij fulltime auteur en mag hij zes veelvuldig genomineerde en bekroonde thrillers tot zijn oeuvre rekenen. In 'Fiftyfifty' beschuldigen twee zussen elkaar van de moord op hun vader. Wie spreekt de waarheid? Lees een sneak preview en maak kans op het boek!

Steve Cavanagh (1976) schreef zijn eerste thriller in de avonduren. De verdediging (in Nederland eerst verschenen onder de titel Geen tijd om te sterven) is de opener van de 'Eddie Flynn'-reeks, die met Fiftyfifty inmiddels vijf delen telt. De Ierse auteur heeft de serie zo geschreven dat de boeken in elke gewenste volgorde gelezen kunnen worden. Het boek waar Cavanagh definitief mee doorbrak in Nederland was immers Dertien, het vierde deel. Het boek staat op nummer 391 in de Hebban 1000 dit jaar.

Sinds vorige zomer heeft hij zijn baan als advocaat vaarwel gezegd en is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijverschap: 'I was working full-time and then coming home to two young kids. I wasn’t sitting at the keyboard until about 10 at night. I was then doing three or four hours of writing every night and after eight years it took its toll,' vertelt Cavanagh aan The Irish News.

Hoofdpersonage Eddie Flynn is niet alleen advocaat; hij is ook voormalig oplichter. De vaardigheden die hij in zijn oude beroep heeft opgedaan, komen hem vaak van pas tijdens de moeilijke zaken die hij voorgeschoteld krijgt. Dat geldt ook voor de zaak in Fiftyfifty, waarin twee zussen beschuldigend naar elkaar wijzen en het aan Flynn is om te achterhalen wie de waarheid spreekt. Omdat Cavanaghs vaste vertaler Ralph van der Aa druk bezig was met het vertalen van standalone Verdraaid, die in februari verscheen, is Fiftyfifty door Betty Klaasse onder handen genomen.

Fiftyfifty

De zussen Alexandra en Sofia Avellino hebben net, afzonderlijk van elkaar, het verminkte lichaam van hun vader gevonden. Doodsbang bellen ze allebei de politie. Ze weten het zeker: de ander heeft het gedaan. Maar een van de vrouwen liegt! Een van deze vrouwen is de echte moordenaar.

Beide zussen worden in hechtenis genomen, in afwachting van een eventuele veroordeling voor moord. Je zou denken dat dit wel de laatste plek op aarde is waar de schuldige hoopte te eindigen. Maar dan heb je het mis. En dan is het aan advocaat Eddie Flynn om de waarheid te achterhalen…

Leesfragment

Klinkt deze spannende thriller weer als een echte 'brainteaser' van Steve Cavanagh? Lees alvast de proloog en het eerste hoofdstuk om goed in de stemming te komen, en ga dan hieronder door naar de winactie.

Lees de eerste 23 bladzijden

De 'Eddie Flynn'-reeks

'Heerlijke karaktertypering, snedige, soms bitsige dialogen en wat humor op de koop toe. De manier waarop Eddie iedereen in de rechtszaal manipuleert, zijn getuigen aanpakt en zijn juridische spitsvondigheid gebruikt, schreeuwt zo om een verfilming van dit boek.'
4* Hebbanrecensie van Raymond over De verdediging

'Wat Cavanagh knap doet is zijn lezers het idee geven dat zij steeds van alles op de hoogte zijn. Via het perspectief van Flynn en dat van Kane is bijna van minuut tot minuut duidelijk wat ze denken, doen en van plan zijn. Alles wordt zo volkomen duidelijk en helder tentoongespreid, dat de marges die er voor onvoorziene ontwikkelingen wel degelijk zijn, compleet in het niet vallen. In al zijn open- en vanzelfsprekendheid weet dit boek zo keer op keer te verrassen. Cavanagh is een virtuoos in het bespelen van zijn toehoorders, wat vooral naar voren komt in zijn personages.'
5* Hebbanrecensie van Gerry over Dertien

Bonus: Cavanaghs boekentips

In onderstaande video komt de auteur langs bij Waterstones. Hij kiest drie klassieke favorieten uit die hem geïnspireerd hebben als auteur, ter ere van het verschijnen van zijn standalone Verdraaid, dat ook over een thrillerauteur gaat. De originele plot was een idee van Cavanaghs echtgenote.

Winactie

Wil jij graag het nieuwe deel van de 'Eddie Flynn'-serie lezen, of ben je nog niet bekend met Steve Cavanagh maar zou je dat intussen wel graag willen? In dat geval doe je natuurlijk mee aan onze winactie: in samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff geven we 5 exemplaren van Fiftyfifty weg.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees & Win | Twee zussen gaan hard tegen hard in 'Fiftyfifty'

 

Gerelateerd

Over

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) was tot de zomer van 2019 mensenrechtenadvocaat ...

Gesponsorde boeken