Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Leesfragment: ‘Bezoek van Oma’ van Sanne de Bakker + giveaway

door Lindy (Hebban Crew) 2 reacties
De Kinderboekenweek 2016 heeft als thema Opa’s en oma’s, onder het motto Voor altijd jong! Veelschrijfster Sanne de Bakker startte onlangs de boekenreeks De geesten van Krakelia, waarvan het eerste deel ‘Bezoek van oma’ perfect aansluit op het thema. Vandaag lees je op Hebban het eerste hoofdstuk!


Hoe leuk is het om je overleden oma weer te ontmoeten? Of is het misschien toch niet zo'n geslaagd idee? Dat beschrijft auteur Sanne de Bakker in het eerste deel van de reeks De geesten van Krakelia. In het dorpje Krakelia komen eens per jaar alle doden terug op aarde om oude bekende te bezoeken. Bij Diewertje is het zover: ze heeft de juiste leeftijd bereikt en op 1 januari krijgt ze bezoek van haar overleden oma. Diewertje is dolblij om haar weer te zien. Maar er is één probleem: oma wil niet meer weg…  

Sanne de Bakker is een echte veelschrijfster. Als kinderboekenschrijfster heeft ze inmiddels al zo´n dertig boeken op haar naam staan. Schrijven vindt ze namelijk het allerleukste:  

‘In het echte leven gaat het nog wel eens anders dan ik zou willen (daar heeft iedereen wel eens last van), en in mijn eigen verhalen kan ik alles zelf bedenken; waar mijn hoofdpersoon woont, wat hij of zij aan heeft, hoe hij of zij denkt, wat er met hem of haar gebeurt, wie zijn of haar ouders en vrienden zijn, noem maar op.’  

Nu is ze een nieuwe verhalenreeks begonnen met ‘De geesten van Krakelia’. De illustraties bij het eerste boek Bezoek van Oma zijn gemaakt door Marijke Klompmaker. Lees hieronder vast het eerste hoofdstuk!  

Hoofdstuk 1 uit Bezoek van Oma

Wil je Bezoek van oma graag winnen voor jouw zoon of dochter, of kleinkind? Doe mee aan de winactie en maak kans op het boek!    

Doe mee aan de winactie    

Meer kinderboeken vinden met het Kinderboekenweekthema Opa’s en oma’s?

Klik hier voor meer jeugdboeken over opa's en oma's    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Leesfragment: ‘Bezoek van Oma’ van Sanne de Bakker + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Sanne de Bakker

Sanne de Bakker

Sanne de Bakker heeft met haar boek De kleine Mozart op wereldreis definitief ha...

Overig

Jeugdboeken over opa's en oma's

op 03 oktober 2016 door Lindy (Hebban Crew) 32 boeken 0 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken