Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Leesfragment: Diana, haar eigen verhaal + giveaway

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
In 1992 verscheen een onthullende biografie over de geliefde Britse prinses Diana, waarvoor ‘Lady Di’ haar medewerking verleende aan auteur Andrew Morton. Het boek deed toen veel stof opwaaien. Nu, twintig jaar na haar dood, is 'Diana. Haar eigen verhaal' verkrijgbaar in een volledig herziene editie met een voorwoord van Susan Smit. Lees een fragment uit het boek en maak kans op een exemplaar.

‘Ik, drieëntwintig en net klaar met mijn studie Nederlands, zat op de bank in mijn moeders huis een boek te lezen toen mijn moeder met een geschokt gezicht binnenkwam. ‘Ze is overleden,’ zei ze vol ongeloof, ‘Lady Di is overleden.’ Ze zette water op voor de thee, iets wat de Britten zelf ook altijd doen in geval van rampspoed in welke vorm en gradatie dan ook, en vertelde iets onsamenhangends over een auto-ongeluk en een tunnel in Parijs. De ontreddering van mijn moeder, een vrouw die niet bepaald snel uit het veld geslagen is, staat me nog steeds bij.’

Zo schrijft auteur Susan Smit in het voorwoord van de nieuwe editie van Diana, haar eigen verhaal. Er zijn meer mensen die zich dat moment nog helder voor de geest kunnen halen. 31 augustus 1997: de dag waarop Prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Het maakte een einde aan haar te korte, maar veelbesproken leven, dat door schrijver Andrew Morton werd opgetekend in Diana, haar eigen verhaal. In 1992 groeide deze biografie uit tot een bestseller én een klassieker.  

Diana, haar eigen verhaal had destijds grote invloed op de publieke opinie over het Britse koningshuis. De prinses verleende haar medewerking aan het boek en was daarmee het eerste lid van de koninklijke familie dat zo open vertelde over haar leven. De vele onthullingen over haar ongelukkige huwelijk met Prins Charles, haar relatie met de koningin en haar leven in het huis Windsor hielden vele lezers bezig.  

Inmiddels heeft biograaf Andrew Morton de geheime interviews met de prinses opnieuw onderzocht. Met de kennis van nu kwam hij tot schokkende nieuwe inzichten, die hij verwerkte in een herziene editie van zijn boek. Op Hebban stelt uitgeverij Pepper Books een leesfragment beschikbaar én maak je kans op een exemplaar van het boek.      

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Wil jij het volledige verhaal van Diana lezen? Klik hier om kans te maken op de biografie.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Leesfragment: Diana, haar eigen verhaal + giveaway

 

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken