Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Leesfragment 'Lijfstraf' + Giveaway!

‘Lijfstraf’: klinkt spannend, en is dat ook! Vandaag verschijnt dit nieuwste YA-boek van Elle van den Bogaart, waarin de hoofdpersonages de strijd aangaan met elkaar, maar ook met zichzelf…. Op Hebban kun je alvast een fragment lezen én maak je kans op een exemplaar!

Elle van den Bogaart schrijft spannende, levensechte verhalen voor jongeren van ong. 12 tot 18 jaar. In 2005 won zij de debutantenprijs van De Jonge Jury voor De Gele Scooter. Ook werden verschillende van haar boeken genomineerd voor de jaarlijkse Jonge Jury Prijs (o.a. No Deal in 2014).

Op haar website schrijft ze: “Thema’s die jongeren bezig houden vormen de basis van mijn boeken. Het verzinnen van de karakters die samen een verhaal vormen, is het allerleukst. Ik vind het belangrijk dat de lezers zich kunnen vereenzelvigen met de personen in een boek. Daarnaast moet het boek vaart hebben. Hiermee bedoel ik dat de lezer alsmaar verder wil lezen. Ik gebruik geen moeilijke woorden en probeer zoveel mogelijk de taal van de jongeren te benaderen. Ik vind het fantastisch dat zowel jongens als meisjes genieten van mijn boeken.”

Ook in haar nieuwste boek Lijfstraf weet Van den Bogaart situaties te schetsen waarin veel jongeren zich kunnen herkennen. Omgaan met pestgedrag, het onderhouden van vriendschappen, jezelf leren kennen en jezelf durven zijn; allemaal onderwerpen waarmee iedereen wel eens te maken krijgt in het leven. De schrijfster verwoordt het op eenvoudige, maar aangrijpende wijze in haar nieuwe roman.

Over Lijfstraf:
Bowie, Fleur en Rem zitten bij elkaar in de klas op de middelbare school. Fleur heeft ooit een korte relatie met Rem gehad, maar ze heeft het uitgemaakt. Rem is daar nog steeds niet overheen. Dat Fleur bovendien beste vrienden is met Bowie, maakt het nog onverdraaglijker. Want Rem haat Bowie en grijpt elke kans aan om hem weg te zetten als homo. En Bowie zelf ? Hij voert behalve de strijd met Rem ook een gevecht met zichzelf. Ergens voelt hij wel dat hij anders is dan anderen. Mischien heeft Rem dus wel gelijk en valt hij op mannen. Maar hoe kan het dat hij zich dan zo prettig voelt bij Fleur?

Leesfragment en giveaway:
Uitgeverij Holland stelt een leesfragment beschikbaar dat absoluut doet verlangen naar méér: 

Lees hier de voorpublicatie

Wil jij het hele verhaal van Bowie, Fleur en Rem kennen? Doe dan mee met de giveaway! Van de uitgeverij mogen we drie exemplaren weggeven! Je vindt de winactie rechts van dit artikel.

Mocht je helemaal niet kunnen wachten: Lijfstraf ligt vanaf vandaag in de boekhandel!Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
393 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Leesfragment 'Lijfstraf' + Giveaway!

 

Gerelateerd

Over

Elle van den Bogaart

Elle van den Bogaart

Elle van den Bogaart (1959) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster. In 2005 w...

Gesponsorde boeken