Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Leesfragment uit 'Een circus van schimmen'

Vorige week verscheen 'Een circus van schimmen', de nieuwe thriller van auteur R.J. Ellory. Het wordt zijn meesterwerk genoemd. Lees een fragment en oordeel zelf of het smaakt naar meer.

Over het boek
Kansas, 1958. Reizend Circus Diablo strijkt neer in Seneca Falls. Wanneer er een lijk onder de carrousel wordt aangetroffen, wordt de rechtlijnige FBI-agent Michael Travis op de zaak gezet. Travis krijgt te maken met Edgar Doyle, de illustere en ongrijpbare leider van het circus, die ontwijkend en raadselachtig antwoordt. De zaak voert verder en dieper dan het in eerste instantie lijkt. Wanneer  zelfs de hoogste bazen van de FBI betrokken lijken te zijn, beseft Travis dat hij niets meer als waarheid kan aannemen. Hij duikt dieper in het onderzoek dan alle betrokkenen hadden gehoopt, niet in de laatste plaats omdat het circus en de mensen die er werken hem na aan het hart zijn komen te liggen. Om tot een oplossing van de zaak te komen, zal Travis de confrontatie met zijn bazen en zichzelf aan moeten gaan.

Het fragment
Lees een fragment uit Een circus van schimmen en laat onder dit artikel weten of je het boek daardoor zou willen aanschaffen. We zijn benieuwd!

Over de auteur
R.J. Ellory groeide samen met zijn broer op in een weeshuis, nadat zijn moeder overleed toen hij nog maar zeven jaar oud was. Zijn vader is nooit in beeld geweest. Ellory brak pas in 2007 door, na vele afwijzingen en mislukte manuscripten, met Een stil geloof in engelen. Inmiddels is hij de enige auteur die drie jaar op rij vijf sterren werd toegekend in de beruchte VN Thrillergids. Zijn vorige boek Het kwaad en de rivier moest het doen met een schamele vier sterren. Op Hebban scoort het boek een gemiddelde 4,5 ster, met in lezersrecensies kreten als: 

"Ellory staat bekend om zijn stevig en soms complex geconstrueerde verhalen." (4*, Cees)

"Ik kan niets anders zeggen dat dit boek een topniveau heeft, de schrijfstijl, de plaatsen waar dingen zich hebben afgespeeld en de hoeveelheid research erin dit boek zit." (5*, Nancy)

"Met Het kwaad en de rivier laat R.J. Ellory opnieuw zien dat hij terecht beschouwd wordt als een van de beste verhalenvertellers en misdaadauteurs van dit moment." (5*, Joop)

"Een literair meesterwerkje dat ik zou bestempelen als een Must-Read voor de thrillerfan die wil worden geprikkeld door niet alleen de spanning maar vooral ook door Ellory's adembenemende schrijfstijl..." (5*, José)

Interview
Lees een interview met R.J. Ellory: We zijn het lezen verleerd. Ellory was in oktober vorig jaar eregast op het Nederlands Thrillerfestival, waar hij uitgebreid aan de tand werd gevoeld door de altijd charmante Judith Visser. Visser hoefde echter amper vragen te stellen, omdat Ellory makkelijk en graag op de praatstoel zit. Zijn verhalen, visies en opmerkingen zijn boeiend om naar te luisteren en blijven hangen. 


Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1052 volgers
521 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Leesfragment uit 'Een circus van schimmen'

 

Gerelateerd

Over

R.J. Ellory

R.J. Ellory

R.J. Ellory (1965), voluit Roger Jon Ellory, is een Britse thrillerschrijver, ge...