Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

10 leestips voor de zomervakantie voor haar

door Hebban Crew 2 reacties
De vakantiekoffer is bijna ingepakt of de tuinstoel staat precies op de goede plek om wat zonnestralen mee te pikken. Toch is er iets dat mist... Ja, een boek! Welke boeken werden als uitstekend beoordeeld door onze recensenten en welke klassiekers zijn geschikt om deze zomer in te verdwijnen? Hebban helpt je door leestips op maat te geven: voor haar, voor hem en voor YA.

Vijf sterren-tip: Zondagskind van Judith Visser

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die ervoor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden.

Hebban recensent Chantal was geraakt door het perspectief in dit boek en schreef: 'Het verhaal roept begrip en medeleven op doordat de lezer al weet wat er speelt. Het zou voor Jasmijn, vanuit de lezer gezien, beter zijn als ze wist dat ze een vorm van autisme heeft. Wat Zondagskind nog emotioneler maakt is dat Jasmijn zelf doorheeft dat ze anders is.'

Lees de volledige recensie hier.
 

Vijf sterren-tip: Ga lekker zelf in je kracht staan van Japke-d. Bouma

Flexwerken, punten op de horizon, brainstormen en centraal stellen. De innovatieve kwaliteitsslagen vliegen ons om de oren op kantoor, maar worden we daar nou beter van, vraagt Japke-d. Bouma zich af. Is het nou wel zo goed om te durven dromen? Werken zelfsturende teams? Moeten de neuzen eigenlijk wel dezelfde kant op? En is succes écht een keuze? Kantoorexpert Japke-d. Bouma spreekt heldere taal: stop met al die vage managementmodes! Ze rekent af met de ergste en hardnekkigste trends en laat zien hoe het óók kan op kantoor.


'Een zeer actueel, dolkomisch en recht voor z’n raap opgetekend boekje. Laten we hopen dat dit veel kantoormanagers en medewerkers bereikt. Misschien gaan we dan met z’n allen weer normaal doen,' oordeelt Hebban recensent Marjan, die zich uitstekend vermaakt heeft met dit non-fictie boek.

Lees de volledige recensie hier.
 

Vijf sterren-tip: Nooit meer van Colleen Hoover

Lily wordt verliefd op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. 


Janneke, die ook lid is van de Hebban Feelgood Club, beoordeelde de laatste feelgoodroman van de populaire Colleen Hoover met veel plezier: 'Een verhaal dat je moet lezen en pas als je het gelezen hebt, begrijp je waarom. Het thema, de personages en de wendingen in het verhaal zijn bijzonder goed en origineel. Het is een feelgoodroman met diepgang en ondanks alle gebeurtenissen is er ook plaats voor hoop, liefde en vriendschap.'  

Lees de volledige recensie hier.
 

Vijf sterren-tip: Reisverslag van een kat van Hiro Arikawa

Nana de kat is op een roadtrip. De kat weet niet waar hij naartoe gaat en waarom ze de reis maken. Maar het betekent wel dat hij voor in een zilverkleurig busje mag zitten naast zijn baasje Satoru. Samen doorkruisen ze Japan en logeren bij oude vrienden. Ze komen bij een norse boer die in katten niets meer dan rattenvangers ziet; bij een hartelijk echtpaar met een B&B waar huisdieren welkom zijn; bij een treurige man die net verlaten is door zijn vrouw. Maar waarom zijn ze op reis? En waarom is iedereen zo geïnteresseerd in Nana? Wanneer Nana erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.


Hebban recensent Marvin waande zich even op reis met deze bijzondere roman en schreef: 'Een unieke kijk op de hedendaagse Japanse cultuur, die een mix is tussen moderne, eerder Westerse, elementen en oude gebruiken. Japan is een van die landen die er in geslaagd is de moderne wereld te omarmen zonder haar identiteit en band met het verleden te verliezen. De manier waarop mensen in dit boek met elkaar omgaan is daar een voorbeeld van.'

Lees de volledige recensie hier. 

Vijf sterren-tip: Het kwaad in ons van Corine Hartman

Simone Steenbeecks grootste wens was moeder worden. Een gezin om voor te zorgen. Helaas bleef een zwangerschap uit en koos ze samen met haar man Richard voor een andere weg. Ze werden de trotse adoptieouders van de Braziliaanse Daniel en Nina. Niet lang daarna raakte Simone alsnog zwanger en dochter Veerle completeerde het gezin. Nu, bijna twintig jaar later, woont het gezin Steenbeeck in het idyllische Hattem aan de IJssel. Simone heeft een patisserie in het dorp, Richard is leraar in het vlakbij gelegen Zwolle en de kinderen… daar stokt het perfecte plaatje. Langzaam slaan er gaten in het warme, veilige nest dat Simone haar gezin wil bieden, en ongemerkt schuiven ze naar de rand van de afgrond.


Hebban recensent Guy daagt je uit om onder te duiken met deze spannende en psychologische thriller van Corine Hartman: 'Een verhaal met een heel groot vermogen, met een enorme lading zielkunde en vol menselijkheid. Het boek palmt je aanvankelijk in, maar wel stapje voor stapje. In de tweede helft slaat de auteur het lezershart - en andere harten - helemaal stuk, met haar sloophamer.'

Lees de volledige recensie hier.

Lees je liever een ouder boek of ontdek je graag een klassieker? Lees dan verder op de volgende pagina.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 10 leestips voor de zomervakantie voor haar

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken