Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Lekker Lezen in de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 1 reactie
De Lekker Lezen Weken vormen het perfecte moment om van start te gaan met de Hebban Reading Challenge. Dat kun je doen door de Lekker Lezen Challenge aan te gaan, want daarmee start je automatisch de Hebban Reading Challenge. In dit artikel lees je meer over de algemene Hebban Reading Challenge.

In 2016 lanceerde Hebban de allereerste Hebban Reading Challenge. We zitten op dit moment dus middenin de zesde Reading Challenge van Hebban. Elk jaar zijn er meer lezers die de uitdaging aangaan én met succes tot een einde brengen. Maar wat ís die Hebban Reading Challenge nou?

Huh? Een Lekker Lezen Challenge én een Reading Challenge?

De Hebban Reading Challenge is de jaaruitdaging. Dit is de reguliere challenge die op 1 januari begint en op 31 december eindigt. De Lekker Lezen Challenge is een instap-challenge voor de zomermaanden om niet-lezers te helpen aan het lezen te geraken. Met het aangaan van de Lekker Lezen Challenge van drie boeken start je automatisch ook de Hebban Reading Challenge van datzelfde aantal.

Je leesdoel

In de Hebban Reading Challenge kies je je leesdoel voor een jaar. Of zoals nu, halverwege het jaar, kies je wat je denkt te willen lezen in de tweede helft van 2021. Kies een haalbaar doel, want dat is het leukst. Als je de lat té hoog legt voor jezelf, is het al snel niet leuk meer en als je de lat te laag legt, daag je jezelf niet uit. Je kunt gedurende het hele jaar instappen en je kunt je leesdoel ook gedurende het hele jaar bijstellen (naar boven of beneden).

Een uitdaging, geen wedstrijdje

De Hebban Reading Challenge is geen wedstrijdje, niet met jezelf en al zeker niet met anderen. Of je nu drie boeken wilt lezen of honderd, dat maakt helemaal niet uit. De Challenge is een middel om jou te helpen in een jaar meer boeken te lezen, omdat je dat wílt, niet omdat je dat moet. Het helpt je eraan te denken tijd vrij te maken voor je boeken, het is een zelfgekozen stok achter de deur om lezen soms voorrang te geven.

En nu ... lezen!

Heb jij je leesdoel gekozen, dan ben je van start gegaan. Je vindt dan in je Mijn Hebban-omgeving (klik op je profielfoto rechtsboven in Hebban) een voortgangsbalk. Zodra je je eerste boek uit hebt, zet je die via de Hebban boekpagina op 'Gelezen' en vink je daarbij meteen de Hebban Reading Challenge aan. Je voortgangsbalk springt nu een boek vooruit. Zo ga je door tot je dichter en dichter bij je leesdoel komt. Het afvinken van een boek kan ook via de Hebban Boeken-app.

Ik wil nóg meer lezen

Begin je met de Lekker Lezen Challenge, dan start je automatisch met een leesdoel van drie boeken. Gaat lezen zo lekker of word je zo enthousiast dat je meer wilt gaan lezen en na de zomermaanden niet meer wilt stoppen met lezen, dan kun je je leesdoel verhogen. Via 'Challenge' in de roze menubalk bovenin Hebban vind je ook altijd je eigen Challenge terug.

Inspiratie

Laat je inspireren door de Hebban Crew, de vele andere deelnemers en de lezers op Hebban om de leukste, mooiste, grappigste of spannendste boeken te ontdekken. Wil je jezelf extra uitdagen en vind je het leuk om nieuwe genres, auteurs en boeken te leren kennen, probeer dan de checklist met 52 categorieën af te vinken. Elke zondag publiceren we een listmania bij een van deze categorieën.

Jouw leesjaar

Aan het einde van het jaar heb jij als het goed is een mooi leesjaar gehad. Om dat te vieren krijg je van ons een overzicht van je leesjaar te zien. Wat was je dikste boek en je dunste? Hoeveel bladzijden waren al je boeken nu samen?

Wie wint er?

Jij! Of je Challenge nu 10 boeken groot is of 100, jij wint, want je hebt plezier en bent lekker aan het lezen. Heb je je Challenge niet gehaald? Jammer, maar je wint toch, want je hebt plezier gehad. Kies volgend jaar een wat lagere Challenge of ga op zoek naar manieren om meer leestijd voor jezelf te creëren. De Hebban Reading Challenge gaat niet om winnen, het gaat niet om zo veel mogelijk boeken lezen of meer dan een ander, het gaat om geweldig veel plezier hebben.

Vind je het nog wat lastig? Bekijk hier de veelgestelde vragen of stel een vraag onder dit artikel.

Ja, ik doe mee aan de Lekker Lezen Challenge!

De Lekker Lezen Weken

Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen. De Lekker Lezen Weken vieren we van 5 t/m 25 juli.

Meer lekker lezen leestipsOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lekker Lezen in de Hebban Reading Challenge