Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lekker Lezen Weken: met deze driedelige series lees je de zomer door

door Hebban Crew 48 reacties
Tijdens de Lekker Lezen Weken dagen we je uit om de Lekker Lezen Challenge aan te gaan: drie boeken in twee maanden tijd. Of je nu veel leest of weinig, deze uitdaging kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Om je te inspireren tippen we trilogieën in verschillende genres.

Literatuur

Hilary Mantel rondde in 2020 haar 'Thomas Cromwell'-trilogie af, waardoor deze reeks eindelijk gereed is om in één keer uit te lezen. In de boeken Wolf Hall, Het boek Henry en De spiegel & het licht wordt de levenslange carrière van de historische Thomas Cromwell uit de doeken gedaan. Daarnaast tippen we nog drie trilogieën ter inspiratie!

Feelgood

De 'Vrouwen van de Leeuwenhof'-reeks van Corina Bomann wist al vele harten te veroveren en ligt ook voor jou klaar. Het Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen, van 1913 tot de jaren zestig van de vorige eeuw. De boeken in de reeks zijn Agneta's erfenis, Mathilda's geheim en Solveigs belofte. Daarnaast tippen we nog drie trilogieën ter inspiratie!

  • De 'Moose Springs'-trilogie van Sarah Morgenthaler is een frisse feelgoodreeks over een klein, toeristisch plaatsje in Alaska en het wel en wee van haar bewoners. De afzonderlijke boeken zijn Droomvakantie, Droomman en Droomuitzicht.
  • Jennifer Donnelly rondde een paar jaar geleden haar 'Rozen'-trilogie al af, maar dit jaar verschijnen er nieuwe edities van de historische romans De theeroos, De winterroos en De wilde roos. Hierin staan de lotgevallen van de familie Finnegan in Londen en Amerika centraal.
  • Marloes Berghege debuteert met 'De koffiesalon'-trilogie, waarvan alle drie de delen gelijktijdig verschenen. Zo kun je direct doorlezen: van Een dubbele shot liefde via Eén depresso, alsjeblieft naar Een kopje geluk.

Thrillers

De 'Ragdoll'-trilogie van Daniel Cole werd meteen bij verschijnen een grote sensatie, waarin rechercheur Wolf voor de moeilijkste zaak van zijn leven staat. Niet in de minste plaats omdat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de gruwelijke moorden. In de serie vind je de titels Ragdoll, Marionet en De wolven. Daarnaast tippen we nog drie trilogieën ter inspiratie!

  • Met haar debuut De witte kamer won Samantha Stroombergen de Gouden Strop in 2019, en sinds kort is het laatste deel in de trilogie verschenen. Na Zij die zwijgt lees je namelijk in De dwalenden hoe Léon en zijn nichtje Hanna een onverwerkt trauma uit haar jeugd onderzoeken.
  • Hilde Vandermeeren heeft bekendgemaakt na twintig jaar te stoppen met schrijven. De trilogie over Kirsten Hartogs, die ze samen met Walter Damen schreef, is dan ook haar laatste. In de reeks zitten de boeken Rusteloos, Bodemloos en Meedogenloos.
  • J.D. Barker schreef de 'Sam Porter'-trilogie waarin de gelijknamige detective drie boeken lang probeert seriemoordenaar Anson Bishop ter verantwoording te roepen. Op volgorde lees je eerst Horen, zien, zwijgen, vervolgens Het vijfde meisje en sluit je af met Vergeef me.

Non-fictie

Stephen Fry schreef met Mythos, Helden en Troje een drieluik waarin Griekse mythen en de klassieke oudheid centraal staan. Met deze wat onorthodoxe 'trilogie' kun je ook als non-fictielezer goed meedoen aan de Lekker Lezen Challenge. Daarnaast tippen we nog drie trilogieën ter inspiratie!

Young Adult

Holly Black schrijft al jaren fantasy voor kinderen, jongeren en volwassenen, maar het is de 'Elfhame'-serie waardoor ze in Nederland echt populair werd. Het laatste deel is recent verschenen, waardoor je de trilogie nu in één ruk uit kunt lezen. Begin met De wrede prins, ga door met De gevallen koning en sluit af met De verbannen koningin. Daarnaast tippen we nog drie trilogieën ter inspiratie!

  • Chinouk Thijssen bewijst met haar 'Truth or dance'-boeken dat je ook met hedendaagse verhalen heel goed een trilogie kunt schrijven. Lees alles over het wel en wee van een vriendengroep op een competitieve balletschool in Truth or dance, Break a leg en Dance or die.
  • De 'Iskari'-trilogie van Kristen Ciccarelli vertelt de verhalen van drie verschillende hoofdpersonages die nauw met elkaar verbonden zijn in het magische Firgaard. Begin met Asha in De laatste Namsara, lees over Roa in De gevangen koningin en sluit af met Safire in De piratendief.
  • Stephanie Garber schreef een drieluik over twee zussen die terechtkomen in de magische wereld van Caraval, een jaarlijkse voorstelling waar niets is wat het lijkt. De reeks start met Caraval, ook verschenen als Het zwarte hart, gaat door in Meester Legende en sluit af met De finale.

Fantasy en sciencefiction

Bijna werd de trilogie van Jay Kristoff, 'Nimmernacht', niet volledig vertaald naar het Nederlands, maar inmiddels is het derde en afsluitende deel bijna verschenen. Begin maar vast met het lezen van Nimmernacht en Godsgraf, want vanaf 22 juli ligt Duistere dageraad in de boekhandels en ontdek je hoe het afloopt met Mia. Daarnaast tippen we nog drie trilogieën ter inspiratie!

Ja, ik doe mee aan de Lekker Lezen Challenge!

De Lekker Lezen Weken

Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen. De Lekker Lezen Weken vieren we van 5 t/m 25 juli.

Meer lekker lezen leestipsOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lekker Lezen Weken: met deze driedelige series lees je de zomer door