Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lekker Lezen Weken: spanning en cosy crime voor op vakantie

door Hebban Crew 11 reacties
Lekker lezen betekent voor sommige lezers juist een flinke dosis spanning in plaats van ontspanning. Zij verslinden thrillers, en een aantal subgenres zijn daar uitermate geschikt voor. Cosy crime bijvoorbeeld, of vakantiethrillers. In deze listmania tippen we een aantal fijne boeken om lekker te lezen.

Cosy crime

Heb je er al een lekker kopje thee bij gezet? Met 'cosy crime' kun je je rustig in een stoel nestelen voor een paar lekkere leesuren. Een dode in een klein dorp, een afgesloten ruimte, voldoende mensen met motieven en een bijzondere detective zijn een aantal kenmerken van dit subgenre. Natuurlijk rekenen we daar klassiekers toe als de boeken van Agatha Christie, maar ook wordt er veel nieuw werk geschreven.

Vakantiethrillers

Op vakantie gaan kan op veel verschillende manieren in het water vallen, maar daar hoop je moord toch nooit aan toe te hoeven voegen. In onderstaande thrillers gebeurt het echter wel. Of je nu ver van huis bent of dichtbij, de dader zal gevonden moeten worden. Reis veilig vanuit je achtertuin mee naar de Waddeneilanden, de Provence of het hoge noorden.

Getipt voor de Lekker Lezen Challenge

Ga de uitdaging aan om tijdens de zomermaanden drie boeken te lezen. Bij deelname loot je automatisch dagelijks mee voor een Boekenbon van 20 tijdens de Lekker Lezen Weken van 5 tot en met 25 juli. Heb je je Lekker Lezen Challenge vóór 1 september 2021 volbracht en heb je dit formulier ingevuld, dan maak je kans op een Zomerlezen Boekenpakket naar keuze.

Ja, ik doe mee aan de Lekker Lezen Challenge!

Afgelegen locaties

Afgesloten zijn van de buitenwereld klinkt gezellig en knus, tot je beseft dat er een moordenaar rondwaart. Ook is het niet verstandig om ergens heen te gaan waar het moeilijk is jezelf snel in veiligheid te brengen. We willen de hoofdpersonages vaak toeroepen niet zo dom te zijn, maar we lezen maar al te graag de spannende ontknoping van deze mysteries. Wie zit je op de hielen?

In de familie

Niet iedereen geniet van family time, vooral niet wanneer er een dode valt. Soms zijn de familieleden bezig met het ontrafelen van de omstandigheden rond de dood, andere keren zijn ze zelf de verdachte. Wie kun je nog vertrouwen als je zelfs je eigen moeder niet meer recht in de ogen durft te kijken? Je nekharen gaan overeind staan van zo'n onveilig gevoel, en de doden willen gewroken worden voor ze kunnen rusten.

De Lekker Lezen Weken

Lekker lezen, dat doe je in de zomer! Laat je inspireren, zak vervolgens lui onderuit op je strandbedje of tuinstoel en laat je meevoeren naar verre of historische bestemmingen. De Lekker Lezen Weken vieren we van 5 t/m 25 juli.

Meer lekker lezen leestipsOver de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lekker Lezen Weken: spanning en cosy crime voor op vakantie