Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Lemniscaat komt met kunstboeken voor kinderen

door Hebban Crew 1 reactie
Uitgeverij Lemniscaat heeft een nieuw fondsonderdeel opgericht, dat kunstboeken voor kinderen op de markt gaat brengen. Dat meldt Boekblad.

Het nieuwe fonds heet: Lemniscaat uit de kunst. De eerste titel, Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?, is net verschenen. Lemniscaat zegt de groeiende groep (groot)ouders te willen bereiken, die met hun kinderen naar musea gaan en de kinderen die kunstworkshops volgen. ‘Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat cultuureducatie belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen', zegt Lemniscaat-uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek in Boekblad. 'Kunst spreekt de fantasie aan, de verwondering. Je kunt daar ontzettend veel van leren. Het is misschien wel net zo essentieel als rekenen en taal.’

Lemniscaat verwacht vanaf 2017 jaarlijks acht kinderboeken over kunst uit te geven. In de komende voorjaarsaanbieding worden drie titels gepresenteerd, voorlopig uitsluitend vertalingen. Lemniscaat is een samenwerking aangegaan met Bekking & Blitz, dat een set wenskaarten heeft geproduceerd bij Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?. Ook bij toekomstige boeken is dat de bedoeling.

Bron: BoekbladOver de auteur

Hebban Crew

2144 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lemniscaat komt met kunstboeken voor kinderen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken