Hebban vandaag

Nieuws /

Lemniscaat Kroonjuwelen

door Hebban Crew
Er zijn boeken - die je als kind al ontdekte - die altijd zouden moeten blijven bestaan. Daarom start uitgeverij Lemniscaat de reeks 'Lemniscaat Kroonjuwelen', waarin de mooiste, rijkste kinderboeken van de hedendaagse jeugd, hun ouders en hun grootouders een plaats krijgen.

Als kind ontdekte je af en toe zo’n boek – een gelukkige greep uit de bibliotheek, een cadeau van je grootouders, of misschien leende je het wel van een vriend. Een boek waardoor je vergat te eten en te slapen. Een boek dat je een wereld in sleepte waar je wilde blijven, ook nadat je de laatste bladzijde gelezen had. Een boek dat je sindsdien bent blijven lezen, dat je koesterde als een kroonjuweel. Een boek, kortom, dat altijd zou moeten bestaan. 

Daarom start Lemniscaat de reeks 'Lemniscaat Kroonjuwelen', waarin de mooiste, rijkste kinderboeken van de hedendaagse jeugd, hun ouders en hun grootouders een plaats krijgen, te beginnen met de prentenboeken.
Alle boeken in de reeks zijn uitgevoerd met een karakteristiek linnen ruggetje en een Lemniscaat met een kroontje als logo. De viering van zestig jaar Kinderboekenweek is een mooi moment om deze feestelijke serie met all time classics te starten. 

De eerste lichting Kroonjuwelen bestaat uit de volgende titels:

Het verhaal van Babar het olifantje – Jean de Brunhoff

Het huisje dat verhuisde – Virginia Lee Burton

O, wat mooi is Panama! – Janosch

Max en de Maximonsters – Maurice Sendak

Mensen, mensen, wát een mensen! – Peter Spier

Dokter De Soto – William Steig

De drie rovers – Tomi Ungerer

Borre en de nachtzwarte kat – Jenny Wagner & Ron Brooks

%MCEPASTEBIN%Over de auteur

Hebban Crew

2309 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lemniscaat Kroonjuwelen

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken