Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Leren leven met het onbegrijpelijke

door Hebban Crew 3 reacties
In april 1999 laat Dylan Klebold zich filmen vlak voordat hij naar een schoolfeest gaat. Hij draagt een gehuurde smoking. Het feest was de leukste avond van zijn leven, zei hij nadien tegen zijn moeder. Drie dagen later schiet hij samen met zijn vriend Eric Harris dertien mensen dood op de Columbine High School in Littleton, Colorado. Daarna pleegt het duo zelfmoord.

Dylans moeder Sue Klebold heeft zeventien jaar na het drama Het besef van een moeder geschreven. Daarin probeert ze uit te leggen hoe het kan dat de ouders niet merkten dat hun zoon zoiets gruwelijks plande. 'Ik zou willen dat veel dingen anders waren gelopen', schrijft ze, 'maar ik zou vooral graag willen weten hoe het mogelijk was dat alles in orde leek met mijn zoon, terwijl dat niet het geval was.'

Sue Klebold heeft al die jaren geleefd met het onbeschrijflijke verdriet en de schaamte over de dag die zoveel levens veranderde. Hoe kon haar Dylan, nog geen achttien jaar, de veelbelovende jonge man van wie ze had gehouden en die ze had opgevoed, verantwoordelijk zijn voor deze gruweldaad? En hoe was het mogelijk dat zij als moeder niet had geweten dat er iets mis was? Had ze bepaalde subtiele signalen soms over het hoofd gezien? Waren er dingen die ze anders had kunnen doen? Het zijn de vragen waarmee Klebold sinds de tragedie van Columbine dagelijks heeft geworsteld en waarop zij in dit boek een antwoord probeert te geven.

In Het besef van een moeder doet Sue Klebold verslag van haar reis als moeder (hier op de foto met de nog jonge Dylan) die moet leren leven met het onbegrijpelijke. Zij hoopt dat de inzichten die zij heeft verworven andere gezinnen misschien kunnen helpen om te zien wanneer een kind het moeilijk heeft. Het verhaal wordt verteld op basis van haar dagboeken, de video’s en aantekeningen die Dylan Klebold achterliet en talloze interviews met deskundigen op het gebied van de geestelijke gezondheid.

Het besef van een moeder is deze week verschenen bij uitgeverij A.W. Bruna. Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Leren leven met het onbegrijpelijke

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken