Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Leslie Jamison in Nederland

De Amerikaanse bestsellerschrijfster Leslie Jamison is op 2 en 3 juni in Nederland voor de presentatie van haar 'Examens in empathie' ('The Empathy Exams'). Op 2 juni wordt ze door Ellen de Bruin (NRC Handelsblad) geïnterviewd i.s.m. het John Adams Institute.

Examens in empathie  kwam in de eerste week van verschijning meteen binnen in de top tien van The New York Times Best Sellers List.

Het motto van Leslie Jamisons bundel is tevens de rode draad die deze volstrekt unieke verzameling verbindt. In diepgravende en confronterende essays stelt Jamison fundamentele vragen aan de orde over ons begrip van de ander. Hoe is het mogelijk ons in te leven in andermans leed? Door zich te verdiepen in het complexe verschijnsel pijn – echte en verbeelde, van haarzelf en van anderen – legt Jamison een persoonlijke en culturele noodzaak om te voelen bloot. Haar zoektocht naar de essentie van pijn en empathie bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, van armoedetoerisme tot fantoomziektes, van straatgeweld tot reality-tv, van ziekte tot opsluiting. Jamison put op onverschrokken wijze uit haar eigen ervaring met ziekte en blessure en geeft zichzelf zonder aarzeling volkomen bloot.

Leslie Jamison (1983) is romanschrijver en essayist. Haar werk is verschenen in onder meer Harper’s, Oxford American, A Public Space en The Believer. Jamison schrijft voor The New York Times Book Review en werkt momenteel aan een dissertatie over verslavingen in de literatuur voor Yale. Ze woont in Brooklyn.

Om 20.00 uur start het programma in People's Place te Amsterdam. Kaarten zijn te bestellen bij People's Place.

(Bron: Hollands Diep Uitgevers)Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Leslie Jamison in Nederland

 

Gerelateerd

Over

Leslie Jamison

Leslie Jamison

Leslie Jamison (1983) is romanschrijver en essayist. Haar werk is verschenen in ...

Gesponsorde boeken