Hebban vandaag

Nieuws /

Let’s make soup, not war

Op 23 november verschijnt het kookboek ‘Soep voor Syrië’, waarvoor meer dan 50 internationale topchefs belangeloos een soeprecept aanleverden. De volledige winst van het kookboek gaat naar het voedselprogramma van UNHCR voor Syrische vluchtelingen.


Van Ron Blaauw en Robert Kranenborg tot aan Joe Barza en Yotam Ottolenghi, vele bekende koks deden mee aan dit belangrijke project. In Groot-Brittannië verscheen Soup for Syria eind oktober – de eerste druk was binnen een week uitverkocht en leverde bijna 40.000 pond op. Nu verschijnt de Nederlandse uitgave met bijdragen van Nederlandse koks. In totaal bevat het boek 75 recepten. 

‘Soep is het comfort food bij uitstek: voedend, versterkend en meer van dat goeds. Een recept is een druppel in de oceaan, maar als met iedere portie die wordt gemaakt en gedeeld, het bewustzijn over het lot van de Syrische vluchtelingen groeit, is het een goede kracht. En ook nog een heerlijke maaltijd.’ - Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

Culinair auteur en fotograaf Barbara Abdeni, woonachtig in Libanon, werd geïnspireerd door de verhalen van de Syrische vluchtelingen toen ze hen bezocht met een auto afgeladen met eten en riep de hulp in van chef-koks en kookboekschrijvers. Ze maakte naast foto’s van de soepresultaten die voor het boek werden aangeleverd ook bijzondere beelden van de vluchtelingen.  

Soep voor Syrië, in de vertaling van Jesse Goossens, is vanaf 23 november te koop voor E. 24,50.  

Lees ook: Britse bestsellerauteurs doneren voor Syrische vluchtelingen    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Let’s make soup, not war

Gesponsorde boeken